, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκθεσιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη θέλουν οι Κινέζοι

Εκθεσιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη συζητούν να ανοίξουν επιχειρηματίες και δημοτικές αρχές της πόλης Dog goun της Κίνας, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος της πόλης Xiao Yafei και τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν συναντήσεις σήμερα στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και στον δήμο.
Στον δήμο συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής  πολιτικής Πέτρο Λεκάκη και συζήτησαν τόσο για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο πόλεων, ενώ ο δήμαρχος ανέπτυξε και τα επενδυτικά σχέδια των συμπολιτών του. Συγκεκριμένα είπε πως στόχος είναι – και αυτός ήταν ο λόγος των επαφών στη ΔΕΘ – η ίδρυση μόνιμου εκθεσιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, μέσω του οποίου θα προωθούνται προϊόντα που κατασκευάζονται στην κινεζική πόλη, που θεωρείται η «βιομηχανία» της Κίνας, με την παραγωγή όλων των ειδών προϊόντων.
Επίσης ο δήμαρχος μίλησε για άλλα επιχειρηματικά σχέδια που συζητούνται για τη Θεσσαλονίκη, όπως και εισαγωγές από την πλευρά τους αγροτικών προϊόντων που παράγονται στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή. Η κινεζική αποστολή επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη ύστερα από πρόσκληση των επιχειρηματιών αδερφών Ειρήνης και Θεόδωρου Καρυπίδη, η εταιρία των οποίων ήδη κάνει εξαγωγές στην κινεζική πόλη.
Κ. Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.