, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΚΘ: Να επιστραφούν άμεσα στους συνταξιούχους οι μειώσεις συντάξεων, τα δώρα και τα επιδόματα

Υπέρ των συνταξιούχων τάσσεται το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αφορμή την αίτηση του συνταξιουχικού κινήματος “Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” προς το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ που συζητείται την 23η Ιανουαρίου 2018 προκειμένου να ελεγχθεί ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ για την μη συμμόρφωση τους προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις των Ν.4051/12 και 4093/12 το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τα παρακάτω:

Οι συνταξιούχοι υπήρξαν τα εύκολα θύματα των περιόδων της “Οικονομικής Κρίσης”, εύκολος στόχος όλων των οικονομικών μέτρων των μνημονίων. Όλοι τους, ηλικιωμένοι ή και υπερήλικες με οικογένειες, με οικονομικές υποχρεώσεις, με εύθραυστη υγεία με μία και μοναδική πηγή εισοδήματος τη σύνταξη.

Οι συνταξιούχοι που βιώνουν την οικονομική κρίση απαιτούν την πραγματική δικαίωσή τους. Απαιτούν πρώτα από όλα και κυρίαρχα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Εμείς οι εργαζόμενοι στεκόμαστε Αλληλέγγυοι στους αγώνες τους.

Υπενθυμίζουμε σε ΟΛΟΥΣ ότι το Σύνταγμα και οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται για όλους ασχέτως αξιώματος, θέσης, μόρφωσης και ηλικίας. Το άρθρο 95 του Συντάγματος επιβάλλει στο ελληνικό κράτος την ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ τις δικαστικές αποφάσεις.

Εμείς, οι εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους συνταξιούχους και απαιτούμε από ΟΛΑ τα όργανα της πολιτείας ΑΜΕΣΑ και χωρίς άλλες χρονοτριβές.

  1. Να εφαρμόσουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικά τις αποφάσεις 2287/12, 2288/12, 2289/12 και 2290/12.
  1. Να νομοθετούν και να εφαρμόζουν τους νόμους τηρώντας την αρχή της ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Όλοι οι συνταξιούχοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, έχουν δικαίωμα ίσης προστασίας από τα δικαστήρια και τις δικαστικές αποφάσεις.
  1. Να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ τις μειώσεις των συντάξεων, των Ν.4051/12 και 4093/12 συμπεριλαμβανομένων των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.