, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκλογές στην Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα μέλη της για τις επερχόμενες εκλογές, εξέδωσε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης.

Οι εκλογές εμποροϋπάλληλοι που επιθυμούν να ψηφίσουν μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του σωματείου στον 5ο όροφο του ΕΚΘ, από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, έχοντας μαζί τους βιβλιάριο ασθενείας και αστυνομική ταυτότητα.

Αναλυτικά οι μέρες και ώρες:

Η ανακοίνωση της Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης.

“Συναδέλφισσα, συνάδελφε, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες,

απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου,

Ενισχύουμε και κατά τη διάρκεια των εκλογών το σωματείο μας, την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης για να μπορούμε από καλύτερη θέση να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας.

Πάμε κόντρα στην τρομοκρατία και την απογοήτευση που σπέρνουν κυβέρνηση και εργοδοσία, για να μπορούν να περνάνε τα μέτρα που έχουν ανάγκη ανενόχλητοι, για να μπορούν να εξασφαλίσουν τη «δίκαιη ανάπτυξη», τη συνέχιση της κερδοφορίας τους, πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων.

Πάμε κόντρα στη λογική του δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Ο δικός μας αγώνας, οργανωμένα μέσα από το σωματείο, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Πάμε κόντρα στις χαμηλές απαιτήσεις και τις θυσίες που μας καλούν να κάνουμε για το καλό της επιχείρησης. Δεν έχουμε κοινό συμφέρον με τα αφεντικά. Με το δικό μας ιδρώτα βγαίνει η δουλειά, με το να ζούμε εμείς σα σκλάβοι του 21ου αιώνα πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το σωματείο μας που συσπειρώνεται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να δυναμώσει και συνολικά το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να αποκτήσει τη δύναμη να οργανώνει αγώνες που θα εμποδίζουν την επίθεση του κεφαλαίου, να βάζει μπροστά αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, να συγκρούεται με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που και στον κλάδο μας αποτελεί την πλειοψηφία στη Διοίκηση της ΟΙΥΕ( οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ).

Αυτή την περίοδο γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω από το κλαδικό μας σωματείο και να δώσουμε μαζική αγωνιστική απάντηση, καθώς ήδη κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο (ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ, μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι) έχουν συμφωνήσει για την επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα μέχρι… επ’ αόριστον.

Οι κινητοποιήσεις, οι απεργιακές μάχες του προηγούμενου διαστήματος, οι αγώνες μέσα σε χώρους δουλειάς, τα αιτήματα μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Οι εργαζόμενοι στις σημερινές συνθήκες έχουμε μόνο μια επιλογή για να μην είμαστε έρμαια των αντεργατικών πολιτικών που μας γονατίζουν για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η επιλογή μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας, να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα. Κανένας να μην είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας .

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, υπό από το φόβο της απόλυσης, της αξιολόγησης και της επίπληξης.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε την δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!

Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για να μπορούμε να έχουμε ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και του κλάδου μας που θέλει εργαζόμενους με 300 και 400 ευρώ, πολυμηχανήματα, να δουλεύουν 7 μέρες τη εβδομάδα, όσο και όποτε έχει ανάγκη η επιχείρηση.

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση και σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου που έχουν επιβάλλει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση την ηλικία, τους μισθούς πείνας, τις απλήρωτες ώρες δουλειάς και τα κομμένα ρεπό. Όλα αυτά γίνονται με τη στήριξη του κράτους που έχει χαρίσει στο κεφάλαιο πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο για να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, 7μμ στην Τούμπα στον Αγ Θεράποντα και στον Εύοσμο στο Δημαρχείο.

Ψηφίζουμε και δυναμώνουμε την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων έχοντας τα αιτήματα μας:

Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας
Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς
Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που δουλεύουμε απλήρωτοι- με ελαστικές σχέσεις, που πληρωνόμαστε με τρεις και εξήντα, σπαστά και χωρίς ρεπό, που μας αναγκάζουν

«για την ανάπτυξη τους και τα κέρδη τους» να δουλεύουμε Κυριακές, «Μαύρες Παρασκευές- Λευκές και Κόκκινες Νύχτες»

Ψηφίζουμε μαζικά για σωματείο πιο δυνατό, ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο για να εκφράζονται αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων στο εμπόριο, να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.