, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΛΑΣ: Δεκάδες συλλήψεις σε πέντε νομούς της Πελοποννήσου

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας οργανώθηκαν από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, από τις τοπικές Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Πιο αναλυτικά, έγιναν έλεγχοι σε 903 άτομα (661 Έλληνες και 242 αλλοδαπούς), καθώς και σε 699 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 112 άτομα (58 Έλληνες και 54 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 69 άτομα (33 Έλληνες και 36 αλλοδαποί) για αδικήματα όπως κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, παράνομη διαμονή στη χώρα (σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους), ναρκωτικά, καταδικαστικά έγγραφα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Εξιχνιάστηκαν:

  • Από τo Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, κλοπή σε οικία στις 12/13 Ιουλίου 2018, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου Έλληνα.
  • Από τo Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, σε συνεργασία με την Ομάδα Ασφαλείας Τριφυλίας, κλοπή σε σχολείο στις 18/19.4.2019, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 21 και 27 ετών.
  • Από τo Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, κλοπή μοτοσικλέτας στο διάστημα από 13 έως 20 Ιανουαρίου 2019, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνης. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου αλλοδαπού, ενώ η μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 284 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν 34 κροτίδες, στην Αργολίδα, μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς, τέσσερα ναρκωτικά χάπια και τρίφτης χασίς στην Κορινθία, έξι γραμμάρια χασίς, τρία πιστόλια τύπου Replica, 32 κροτίδες και δύο βεγγαλικά στη Λακωνία, καθώς και 640 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τσιγαριλίκι χασίς και προϊόντα παράνομου εμπορίου στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.