, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την προσαγωγή τους οι Τούρκοι δημοσιογράφοι

Αμέσως μετά την προσαγωγή τους στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, αφέθηκαν ελεύθεροι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης που εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος, όπως αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ στην karfitsa.gr.

Ο δημοσιογράφος Fatih Sabuncu, ο εικονολήπτης Ufuk Karagul και ο οδηγός τους Metin Talu, μέλη του τουρκικού τηλεοπτικού  συνεργείου ήρθαν στην Ελλάδα για γυρίσματα με αφορμή την αυριανή  επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Όπως αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης τους έκαναν έλεγχο και ταυτοποίηση στοιχείων και αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Αnt1 στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας πηγές του κρατικού καναλιού της γειτονικής χώρας, οι δημοσιογράφοι αφού έκαναν κάποια δοκιμαστικά γυρίσματα, ξεκίνησαν για το ξενοδοχείο τους με το αυτοκίνητό τους, όταν η ελληνική αστυνομία τους σταμάτησε και χωρίς να τους δείξει κάποιο ένταλμα τους έβγαλαν κακήν κακώς από το όχημά τους και το κατάσχεσαν.
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Sabuncu υποστήριξε ότι η σύλληψή τους έγινε χωρίς λόγο και ότι κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να ανακριθούν για κάτι.
«Έχω δουλέψει σε αρκετές χώρες αλλά δεν έχω δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν οι χειρότερες συμπεριφορές» προσθέτει ο ίδιος δηλώνοντας σοκαρισμένος από όσα έζησε σε μια ευρωπαϊκή χώρα.
Όπως αναφέρουν άλλα τουρκικά μέσα, τα μέλη του τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου  αφέθηκαν ελεύθερα έπειτα από 3 ώρες και μετά από την παρέμβαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.