, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ελληνίδα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο – Θα μπει στο Βιβλίο Γκίνες!

Τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο διεκδικεί η Αικατερίνη Καρνάρου από την Κρέστενα, η οποία διανύει αισίως τον 113ο χρόνο της ζωής της. Σύμφωνα με όλα τα επίσημα έγγραφα και τις ηλεκτρονικές καταχωρίσεις (ΑΜΚΑ, αριθμός ταυτότητας, βιβλιάριο ΟΓΑ), η κα Καρνάρου είναι γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1905, δηλαδή το καλοκαίρι θα συμπληρώσει 113 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ήδη άτομα του οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλοντος συγκεντρώνουν τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα για να σταλούν στο αρμόδιο γραφείο του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο ήταν η Γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της «Ομάδας Έρευνας Γεροντολογίας» (Gerontology Research Group), η οποία όμως απεβίωσε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 117 ετών.

Όπως είπε στην εφ. «Πατρίς» ο αρχισυντάκτης του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες, Κρεγκ Γκλέντεϊ, για την περίπτωση της κας Κατερίνας Καρνάρου έχει ήδη ενημερωθεί ο σύμβουλος γεροντολογίας του Βιβλίου Γκίνες, Ρόμπερτ Γιανγκ, και πρόσθεσε ότι η επικύρωση της ηλικίας σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια τεκμηρίωσης.

«Υπάρχει μια πολύ αυστηρή σειρά κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με το πώς επικυρώνονται οι γηραιότεροι άνθρωποι, εμφανίζονται τόσοι πολλοί ισχυρισμοί, αλλά δεν διαθέτουν στοιχεία πρώιμης ζωής όπως τα πρωτότυπα πιστοποιητικά γέννησης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Βιβλίου Γκίνες, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι είναι ευπρόσδεκτο κάθε στοιχείο που αποδεικνύει την ηλικία της κας Καρνάρου, επισημαίνοντας ότι «Απαιτούμε ένα ευρύ φάσμα αποδεικτικών στοιχείων από ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου και δυστυχώς οι σύγχρονες ταυτότητες δεν γίνονται δεκτές».

Ο πρόεδρος της ΔΚ Κρεστένων, Κώστας Δρακόπουλος, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» πως η κα Καρνάρου είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή και επισήμανε ότι από την πλευρά του θα συμβάλει στο να προσκομιστούν όλα τα έγγραφα που υπάρχουν, για να πιστοποιηθεί η ηλικία της.

«Η κα Κατερίνα Καρνάρου είναι πολύ αγαπητή σε όλη την Κρέστενα και χαιρόμαστε που είναι καλά στην υγεία της. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να συγκεντρωθούν όλα τα αποδεικτικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι είναι 113 ετών, ώστε να γραφτεί το όνομά της στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή patrisnews.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.