, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ενωση αστυνομικών υπαλλήλων κατά δημάρχου Πόρου για τη μετακίνηση του διοικητή

Την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη για πλημμελείς ελέγχους σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι «οι αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορωνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά. Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα».
Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου. Από το Αρχηγείο δόθηκε εντολή μετακίνησής του, ωστόσο ο αξιωματικός υπέβαλε ένσταση, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.
Ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία και υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.