, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξαδάκτυλος: ''Η Θεσσαλονίκη είναι στην κόψη του ξυραφιού,το σύστημα δέχεται αφόρητες πιέσεις''

Μία βεβιασμένη άρση του lockdown ενδεχομένως να προκαλέσει υποτροπή που θα μας οδηγήσει σε χειρότερο σημείο από αυτό που βρισκόμαστε τώρα, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η σταδιακή άρση των μέτρων θα πρέπει να γίνει μόνο όταν οι διασωληνωμένοι ασθενείς πέσουν σε διψήφιο αριθμό. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 603 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. «Η Θεσσαλονίκη είναι στην κόψη του ξυραφιού για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το σύστημα δέχεται αφόρητες πιέσεις. Αν τυχόν έχουμε μια βεβιασμένη άρση του lockdown, ενδεχομένως να έχουμε μία υποτροπή που θα μας φέρει σε χειρότερο σημείο από αυτό που βρισκόμαστε σήμερα», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος στην ΕΡΤ3.
Σε ερώτηση για το σε ποιο επίπεδο πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ για να προχωρήσει η χώρα σε σταδιακό άνοιγμα, απάντησε, «σε διψήφιο αριθμό στον αριθμό των διασωληνωμένων. Αν συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό, σε λίγο θα καταληφθεί το σύνολο των κλινών στη χώρα από ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό και θα έχουμε πρόβλημα με ασθενείς που πάσχουν από άλλες παθήσεις. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σε αυτούς τους αριθμούς», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπλήρωσε: «Η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων θα φέρει εκτίναξη του αριθμού των ανθρώπων που θα χρειάζονται νοσηλεία και νοσηλεία σε ΜΕΘ».
Τέλος, αναφορικά με την πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία πριν από το λιανεμπόριο, σημείωσε ότι το θεωρεί λογικό, αλλά τόνισε ότι πρέπει να γίνει πολύ λεπτομερής αποτίμηση στη συμβολή κάθε μέτρου στον περιορισμό της πανδημίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.