, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξαφάνιση 10χρονης: Βρήκαν ποιά είναι η γυναίκα, ψάχνουν το κίνητρο

Σε τρία σημεία επικεντρώνονται οι έρευνες της ασφάλειας για τον εντοπισμό γυναίκας που θεωρείται βέβαιο πως εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης από την Τούμπα.
Του Κώστα Καντούρη
Εκτός από εικόνες βίντεο στα οποία επιβεβαιώνεται η παρουσία της, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει αναγνωριστεί και από το ίδιο το παιδί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της karfitsa.gr. Το ερώτημα που εξακολουθεί να μένει αναπάντητο είναι το κίνητρο της απαγωγής και οι συνθήκες κράτησης του παιδιού επί 44 ώρες, ενώ η εμπλοκή τρίτου προσώπου δεν είχε επιβεβαιωθεί, ούτε όμως διαψεύδεται.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας έχουν συμπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του παζλ για την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης, που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο σχολείο της στην Τούμπα. Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί προκύπτει πως η γυναίκα βρίσκεται στο ευρύτερο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, ωστόσο δεν είναι γνωστό ούτε για ποιόν λόγο πήρε το παιδί, ούτε και για ποιόν λόγο την άφησε. Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν μόνον εφόσον η γυναίκα εντοπιστεί και κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία που αφορούν τη διαδρομή που ακολουθήθηκε, ενώ και το παιδί φέρεται να έχει πει πως τη νύχτα έμεινε σε συγκεκριμένο σπίτι, χωρίς να έχουν δοθεί  περαιτέρω διευκρινίσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εικόνες των βίντεο που επιβεβαιώνουν την παρουσία γυναίκας, αναθεώρησαν πολλές από τις αρχικές εκτιμήσεις που γίνονταν στην ασφάλεια για την εξαφάνιση του παιδιού. Βέβαια έμπειροι αξιωματικοί από την αρχή τόνιζαν ότι κάθε στοιχείο της έρευνας πρέπει να γίνεται εκ του μηδενός και ότι «τίποτε δεν αποκλείεται».
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αρχών ήταν η κατάσταση του παιδιού. Πηγές έλεγαν πως δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να οδηγούν ότι έχει κακοποιηθεί. Έγκυρες αστυνομικές πηγές  απαντούσαν ότι τα όσα έχουν ειπωθεί περί σημαδιών στα χέρια του σαν ίχνη κράτησης του παιδιού δεν ισχύουν. «Υπάρχουν σημάδια, όμως δεν έχουν σχέση με κακοποίηση», σημείωναν χωρίς να δίδουν άλλες διευκρινίσεις.
Η έρευνα μπορεί να έχει φτάσει στο τελευταίο της στάδιο, ωστόσο εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Άλλωστε το παιδί εξακολουθεί να βρίσκεται ψυχολογικά πιεσμένο και πολλές φορές σε σύγχυση για τα όσα πέρασε αυτές τις 44 ώρες μακριά από το σπίτι του. Είναι σε διαρκή παρακολούθηση παιδοψυχολόγων και για πρώτη φορά σήμερα ήρθε σε επαφή με τη μητέρα του. Όμως γενικότερα έχει κριθεί πως πρέπει να ηρεμήσει για να βοηθήσει και αυτό με όσα περιγράψει στις αρχές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.