, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξετάζεται ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις και διαγραφές προσαυξήσεων

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει πρόταση για  ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι και να ρυθμίσουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις αν δεν υπερβαίνει η οφειλή τα 3.000 ευρώ και σε περισσότερες ακόμα δόσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 120 για μεγαλύτερα ποσά.
Το σχέδιο το οποίο προτείνεται θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προκειμένου να εγκριθεί.
Σε κάθε περίπτωση το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ. Για τους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα υπάρχουν και πρόσθετα ευεργετήματα όπως είναι η διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και των προστίμων που τυχόν να έχουν επιβληθεί η μη επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης δηλαδή η απαλλαγή του οφειλέτη από τον κίνδυνο κατασχέσεων σε εισοδήματα καταθέσεις και περιουσιακά του στοιχεία και τέλος η αναστολή των διαδικασιών ποινικής δίωξης εφόσον πρόκειται για χρέη άνω των 100.000 ευρώ και φυσικά η άρση δεσμεύσεων που πιθανόν να έχουν επιβληθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς του φορολογούμενου οφειλέτη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.