, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξετάζονται σημαντικές αλλαγές στο Champions League

Εντείνονται τα δημοσιεύματα πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν κατά τέσσερις οι αγώνες που θα δίνουν οι ομάδες, οι οποίες θα αγωνίζονται στο Champions League.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Times», τα ανώτατα στελέχη της UEFA έχουν έρθει στη εν λόγω συμφωνία με τους συλλόγους, ώστε από τη σεζόν 2024-25 να αναδιαμορφωθεί το τουρνουά.
Μπορεί ακόμη να μην έχει επιβεβαιωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό, αλλά εκτιμάται πως θα προκύψει ένας ακόμη γύρος πριν τη φάση των νοκ-άουτ στους «16».
Βέβαια, δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο στη φάση των «8» να δημιουργηθούν δύο όμιλοι από τέσσερις ομάδες αμφότεροι. Αυτοί οι τέσσερις, μάλιστα, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση του επόμενου έτους ανεξάρτητα από τη θέση που θα καταλάβουν στο εθνικό τους πρωτάθλημα.
Μια τέτοια απόφαση, ωστόσο, πρόκειται να προξενήσει προβλήματα στις εθνικές διοργανώσεις, οι οποίες θα πρέπει να κάνουν πίσω για να χωρέσουν οι αναμετρήσεις στο ετήσιο καλεντάρι.
Όπως καταλήγουν οι «Times», μία λύση για τις αγγλικές ομάδες είναι να σταματήσουν να αγωνίζονται στο League Cup Αγγλίας, αφού η απόφαση για ριζικές αλλαγές στο Champions League φαίνεται πως τις βρίσκει σύμφωνες, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα ετήσια έσοδά τους.
Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.