, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξιχνιάστηκε υπεξαίρεση 2,6 εκατ ευρώ από τράπεζα – διώξεις σε βάρος 6 υπαλλήλων

Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη  έρευνα των  αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η γνωστή υπόθεση υπεξαίρεσης που ξεπερνά σε αξία τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικές θυρίδες στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργήματα και ασκήθηκε ποινική δίωξη  σε βάρος 6 Ελλήνων ηλικίας 61 έως 64 ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, εργαζόμενοι σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη εκμεταλλευόμενοι την πρόσβασή τους σε τραπεζικές θυρίδες, αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Η δράση τους υπολογίζεται την επταετία  από το  1999 έως  το 2016, οπότε κατάφεραν και αφαίρεσαν από  9 τραπεζικές θυρίδες , που είχαν μισθώσει  13 άτομα,  χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ και άλλα  100.000 ευρώ και των 3.196 δολάρια.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.