, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίδομα θέρμανσης: Σκέψεις για επέκταση και στο φυσικό αέριο

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να προαναγγέλλει τη διεύρυνση του και σε όσους κάνουν χρήση φυσικού αερίου.
«Ισχύει ότι η προκαταβολή θα καταβληθεί φέτος και ναι, υπάρχει σκέψη για επέκταση του και σε άλλες μορφές, όπως το φυσικό αέριο. Για το ηλεκτρικό ρεύμα, υπάρχει το κοινωνικό τιμολόγιο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Ωστόσο, έσπευσε να διατηρήσει επιφυλάξεις για όσους κάνουν χρήση ξύλου ή πέλετ, επικαλούμενος την περιβαλλοντική επιβάρυνση.
To συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης, ανέρχεται σε 84 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη λόγω της πολύ χαμηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, την άνοιξη πολλοί πολίτες είχαν προμηθευτεί και είχαν γεμίσει τις δεξαμενές τους.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος, ενώ δεν αποκλείεται να επέλθουν αλλαγές στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτή τη στιγμή μπορεί να υποστηρίξει μόνο αγορές πετρελαίου θέρμανσης.
Οι όποιες τελικές αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης θα προβλέπουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να διασφαλιστεί ότι το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή για θέρμανση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.