, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Eπίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Παλαιό Ψυχικό πραγματοποίησαν τα ξημερώματα μέλη του «Ρουβίκωνα», φορώντας κράνη σπάζοντας το φυλάκιο που βρίσκεται έξω από την πρεσβεία και εκτοξεύοντας αντικείμενα στον προαύλιο χώρο.
Ο «Ρουβίκωνας» ανήρτησε βίντεο από την επίθεση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σύμφωνα με την naftemporiki.gr, σε κείμενο που ανήρτησαν τα μέλη της ομάδας καταφέρονται εναντίον της βασιλικής οικογένειας στη Σαουδική Αραβία, καταγγέλλοντας παράλληλα την «ιμπεριαλιστική πολιτική» του βασιλείου κατά της Υεμένης, όπου, όπως αναφέρεται, «διεξάγεται μια αληθινή γενοκτονία».
Χαρακτηρίζουν επίσης «μνημειώδες παράδειγμα υποκρισίας» τη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Όπως υποστηρίζουν στο κείμενό τους, «έκαναν όλοι ότι δεν καταλάβαιναν ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια εξαγοράς μιας προληπτικής, ντε φάκτο ανατροπής του εμπάργκο όπλων σε αυτό το δολοφονικό καθεστώς, για να φτάσουμε στο τέλος στην κωμωδία ο μεν ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να κάνει την “εθνική αρπαχτή” να ψηφίζει υπέρ του εμπάργκο όπλων λίγες μέρες μετά στην ΕΕ και η ΝΔ που ξαφνικά θυμήθηκε τα παιδάκια της Υεμένης να ψηφίζει κατά του εμπάργκο».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.