, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίσκεψη Απόστολου Τζιτζικώστα στις Σέρρες

Επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποιεί σήμερα από το πρωί ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στις Σέρρες, επισκέφτηκε το Στρυμονικό. Μετέβη στη γέφυρα Στρυμονικού, που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο ΚΑΠΗ και στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ειδικά για τη γέφυρα, η οποία ένωσε το χωριό και έχει βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και τις συνθήκες μετακίνησης των διερχομένων.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «έργα όπως η γέφυρα του Στρυμονικού αποδεικνύουν ότι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους πολίτες. Είναι ενδεικτικά της σπουδαιότητας του έργου που επιτελείται στην Κεντρική Μακεδονία για τη ζωή των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου. Όπως άλλωστε και το ΚΑΠΗ και το Κέντρο Υγείας, όπου είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν στον τοπικό πληθυσμό. Η μεγαλύτερη επιβράβευση του έργου που γίνεται από την Περιφέρεια στις κοινωνικές δομές και τις μονάδες υγείας της περιοχής μας, είναι η αποδοχή τους και η αξιοποίησή τους από τους πολίτες. Και στο Στρυμονικό οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει αυτές τις δομές».

Ακολούθως, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε το Ζευγολατιό, όπου συνομίλησε με κατοίκους του χωριού και στη συνέχεια τον Χείμαρρο, όπου ανακοίνωσε ότι η συντήρηση του δρόμου Λιθότοπος – Ηράκλεια ήδη δημοπρατείται και θα έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το Σεπτέμβριο, βελτιώνοντας τις συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων πολλών οικισμών της περιοχής.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα ήταν η Ηράκλεια, όπου επισκέφτηκε την κεντρική αγορά και συζήτησε με καταστηματάρχες και πολίτες για τα θέματα της περιοχής. Επίσης, συνομίλησε με καταναλωτές και επαγγελματίες, εμπόρους και παραγωγούς στη λαϊκή αγορά για την αγοραστική κίνηση εν όψει Πάσχα και επισκέφτηκε και το Αστυνομικό Τμήμα.

«Συναντούμε σήμερα τους συμπολίτες μας που μένουν σε αυτές τις περιοχές, ακούμε τα προβλήματά τους, τους ενημερώνουμε για το έργο μας, διαπιστώνουμε την καλή αποδοχή που έχουν οι παρεμβάσεις μας στο νομό Σερρών αυτά τα χρόνια και βλέπουμε ότι πραγματικά πιάνουν τόπο οι προσπάθειές μας κι αυτό μας χαροποιεί πολύ. Μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια έχουμε σκοπό, εφόσον μας εμπιστευτούν ξανά οι συμπολίτες μας για μία δεύτερη θητεία, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το μεγάλο αυτό έργο, που γίνεται και στις Σέρρες. Έργο σε σχολεία, νοσοκομεία, αντιπλημμυρική θωράκιση, τουρισμό, πολιτισμό, κοινωνική αλληλεγγύη και επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε ότι οι Περιφέρειες πλέον έχουν πολύ σημαντικό ρόλο, που επηρεάζει όχι μόνο την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στη μεγάλη προσπάθεια να βγει ο τόπος μας νωρίτερα από την κρίση. Είμαστε εδώ, όπως ήμασταν κάθε μέρα τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Η ‘Αλληλεγγύη’ είναι εδώ, με συγκεκριμένο σχέδιο για τη Μακεδονία του αύριο», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Το απόγευμα ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφτεί την πόλη των Σερρών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.