, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιδότηση ερευνητών με 1.100 ευρώ

Στην προκήρυξη 601 υποτροφιών για την ενίσχυση νέων ερευνητών κατόχων διδακτορικού τίτλου προχώρησε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών – Β΄ Κύκλος».

Αναλυτικά:
Το Αντικείμενο της Πράξης και το ύψος των μηνιαίων τροφείων
-Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 15.866.400,00 ευρώ.
-Αντικείμενο της Πράξης είναι η ενίσχυση νέων ερευνητών κατόχων διδακτορικού τίτλου σπουδών και η παραγωγή υψηλών ερευνητικών αποτελεσμάτων. Το ύψος των μηνιαίων τροφείων ανέρχεται σε 1.100,00 ευρώ.
Οι θέσεις υποτροφιών
Οι θέσεις υποτροφιών θα κατανεμηθούν σε 7 επιστημονικούς κλάδους
(1. Φυσικές Επιστήμες,
2. Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία,
3. Γεωργικές Επιστήμες,
4. Ιατρική και Επιστήμες Υγείας,
5. Ανθρωπιστικές Επιστήμες,
6. Κοινωνικές Επιστήμες
και 7. Οικονομικές & Νομικές Επιστήμες) βάσει τύπου που λαμβάνει υπόψη το πλήθος των αιτήσεων ανά κλάδο.
Οι προϋποθέσεις
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:
1. Έχουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
2. Είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και η αναγόρευση τους σε διδάκτορα ή η επιτυχής υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής τους (σε περίπτωση που δεν υπάρχει αναγόρευση) έλαβε χώρα μετά την 31/12/2010.
3. Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γλωσσομάθειας τουλάχιστον καλής γνώσης σε μία ξένη γλώσσα, επιπέδου Β2, της κλίμακας γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
4. Έχουν βεβαίωση από νόμιμο εκπρόσωπο αντίστοιχου φορέα ή μέλος ΔΕΠ, ή ομότιμο καθηγητή, ή ερευνητή βαθμίδας Γ΄ και άνω, ότι εκπονούν μεταδιδακτορική έρευνα ή ότι πρόκειται να ξεκινήσουν την εκπόνησή της εντός τριμήνου από την καταληκτική ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, σε ΑΕΙ ή Ερευνητικό Κέντρο της χώρας.
5. Έχουν εκπληρώσει όλες τις συμβατικές τους υποχρεώσεις που απορρέουν από τυχόν άλλη υποτροφία που έχουν λάβει οποτεδήποτε από το ΙΚΥ.
6. Δεν θα λαμβάνουν, κατά το χρονικό διάστημα που λαμβάνουν την παρούσα υποτροφία, οποιαδήποτε άλλη υποτροφία.
7. Δεν χρηματοδοτούνται και δεν θα χρηματοδοτηθούν για την προτεινόμενη μεταδιδακτορική έρευνα από οποιαδήποτε άλλη πηγή (δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή, διεθνή) καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας.
8. Δεν θα εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας:
α) στο δημόσιο τομέα ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου
ή β) στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου. Σε περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι εργάζονται με τις προαναφερθείσες σχέσεις εργασίας, υπάρχει δυνατότητα παραίτησης και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας επιλογής.
9. Δεν έχουν διοριστεί ως μέλη ΔΕΠ ή ερευνητές σε ΑΕΙ ή Ερευνητικά Κέντρα/Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα της χώρας.
Η υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή έως και την Παρασκευή 21/6/2019 και ώρα 15.00 στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://applications.iky.gr/ και στη συνέχεια να υποβάλουν στο Ι.Κ.Υ. (Υπ’ όψιν Τμήματος Διαγωνισμών – Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34, Νέα Ιωνία) τον φάκελο υποψηφιότητάς τους (αίτηση σε έντυπη μορφή και σχετικά δικαιολογητικά) έως και την Παρασκευή 28/6/2019.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.