, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού ο Αλέξης Πατέλης

Mε απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Πατέλης αναλαμβάνει προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης (επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος).
Ο Αλέξης Πατέλης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke. Διαθέτει, επίσης, μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα οικονομικά και τα μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία 27 χρόνια εργάζεται ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.
Ο κ. Πατέλης θα συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για θέματα οικονομικής πολιτικής και θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.