, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε, επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών / CEMR.

Το CEMR εργάζεται σε πολλούς τομείς δραστηριοτήτων όπως η περιφερειακή πολιτική, οι μεταφορές, το περιβάλλον, οι ίσες ευκαιρίες, η διακυβέρνηση κ.ά.
Οι επιτροπές και οι ομάδες εργασίας του επιδιώκουν να επηρεάσουν θετικά τα νομοσχέδια της ΕΕ εξασφαλίζοντας ότι τα ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες των τοπικών και περιφερειακών αρχών λαμβάνονται υπόψη από τα πιο αρχικά στάδια της νομοθετικής διαδικασίας. Ειδικότερα, δρα μέσω της ενίσχυσης των Τοπικών Αρχών, της άσκησης επιρροής στην σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία και πολιτική, της ανταλλαγής εμπειρίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και της συνεργασίας με διεθνείς εταίρους. Η θέση αυτή ισχύει για την τετραετία 2019 – 2023.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ το Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε και προσωπικά τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαστεργίου για την εμπιστοσύνη και την τιμή προς το πρόσωπό μου αλλά και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης. Θα εργαστώ συστηματικά ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών με στόχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει αυξημένο ρόλο και να συνδιαμορφώσει τις πολιτικές του μέλλοντος».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.