, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Επιλογή ήττας» για τη Ν.Δ. ενδεχόμενες υποψηφιότητες Μπίλια και Πατουλίδου

«Βούτυρο στο ψωμί» του Γιάννη Μπουτάρη στην προσπάθειά του για επανεκλογή στον Δήμο Θεσσαλονίκης  εκτιμάται ότι είναι η φημολογούμενη επιλογή από τη ΝΔ , ως υποψηφίου Δημάρχου, κομματικού της στελέχους «χαμηλού βεληνεκούς» και αναγνωρισιμότητας.  Πρόκειται για τον κ. Πάρι Μπίλια, πρόεδρο του τμήματος
Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, ο οποίος  έχει ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη  και η υποψηφιότητα του προωθείται, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως από την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρία Σπυράκη, η οποία θα είναι και  υποψήφια  βουλευτής στην Α΄περιφέρεια .  Κορυφαία  τοπικά κομματικά στελέχη , κυρίως από τις οργανώσεις του κέντρου , αλλά και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, περιοχών, που κρίνουν κατά κανόνα, το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο, με τα οποία μίλησε η «Κ», εξέφρασαν τον προβληματισμό τους  για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Μπίλια  και εκτιμούν, ότι υπό τις σημερινές συνθήκες , ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «θα πρόσφερε καλές υπηρεσίες, για την επανεκλογή του κ. Μπουτάρη». Τα ίδια  δοκιμασμένα τοπικά στελέχη αναγνωρίζουν την προσφορά στην  παράταξη και το ήθος του κ. Πάρι Μπίλλια, αλλά  στην επιχειρηματολογία, που  αναπτύσσουν, συνεκτιμούν τη χαμηλή έως μηδαμινή (πέραν του κύκλου των μελών του ΤΕΕ) αναγνωρισιμότητα του στην πλατιά κοινωνική διαστρωμάτωση των κατοίκων της  πόλης, την ανύπαρκτη – ως τώρα- ενασχόλησή του με την καθημερινότητα και τα προβλήματα, πέραν βέβαια των τεχνικών μεγάλων έργων , γι αυτό και  αμφισβητούν τη δυνατότητα διείσδυσής του στα αποκαλούμενα λαϊκά στρώματα. Ο προβληματισμός όμως των τοπικών κομματικών στελεχών, για την έκβαση του αποτελέσματος στις Δημοτικές εκλογές, ενισχύθηκε έτι περαιτέρω από μια άλλη πληροφορία που διέρρευσε τις τελευταίες ημέρες ότι «έβαλε πλώρη» για το δημαρχιακό αξίωμα, η σημερινή αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.  Μια υποψηφιότητα , που κατά τις ίδιες πληροφορίες, «θα κληθούν να υποστηρίξουν και οι ψηφοφόροι της ΝΔ», σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει «κομματική επιλογή».
Όπως  υποστηρίζουν όμως « στελέχη και ψηφοφόροι» ,  «δεν μπορούμε να διανοηθούμε, ότι θα τρέξουμε να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα Πατουλίδου, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έναντι του Γιάννη Μπουτάρη, που  επίσης προβάλλει  και ως ο εκλεκτός  του ΠΑΣΟΚ».
Στα κεντρικά γραφεία  πάντως της ΝΔ, στο Φάληρο, έχουν ήδη καταφθάσει καταγγελίες από τη Θεσσαλονίκη για ό,τι φημολογείται , σχετικά με υποψηφιότητες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την σημείωση ότι « η παράταξη έχει ανάγκη μια δυναμικής και αναγνωρίσιμης υποψηφιότητας , η οποία θα είναι ικανή να βάλει τέλος στην κυριαρχία του Γιάννη Μπουτάρη».
To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην Karfitsa #723

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.