, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηµατικό βοριαδάκι…

Γράφει ο Ντίνος Κωστόπουλος

ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ αποδείχθηκαν ξανά τα… «δώρα» της Τρόικας για το 2018. Αν χάσεις – λένε – µια δόση από τις 120, τότε για τιµωρία χάνεις τη ρύθµιση (!) ξαναεπανέρχονται τα πρόστιµα και οι προσαυξήσεις και πας ολοταχώς και µε συνοπτικές «δηµοκρατικές» διαδικασίες για κατασχέσεις και πλειστηριασµούς! Δεν τους ενδιαφέρει, αν έχεις αδυναµία πληρωµής των φόρων σου εξαιτίας των δραµατικών µειώσεων µισθών και συντάξεων. Δεν εξετάζουν αν µέχρι τούδε ήσουν συνεπής σε όλη αυτή την παράλογη φορολογική λαίλαπα, το µόνο που θέλουν είναι να πληρώσεις! Το 2018 έβαλαν πρόσθετους φόρους 1 δις ευρώ και οι ρυθµίσεις των 120 δόσεων που ενέκριναν σε Δηµόσιο και Ταµεία, σκοπό έχουν να µειώσουν τις ληξιπρόθεσµες οφειλές που ξεπερνούν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταµεία τα 130 δις ευρώ. Στο «κρεβάτι του Προκρούστη» έχουν βάλει 4,2 εκατ. φορολογούµενους – από τα 6 εκατοµµύρια συνολικά φορολογούµενους – και άλλους 1,3 εκατ. αυτούς που χρωστούν στα Ταµεία. Η ζοφερή εικόνα της µεταφοράς του δηµόσιου χρέους στις πλάτες του λαού ολοκληρώνεται µε απειλές κατά της ιδιοκτησίας, µισθών και συντάξεων, µε τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και τους πλειστηριασµούς που αναµένονται να ξεκινήσουν από την ερχόµενη εβδοµάδα!

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ προς το Δηµόσιο σε 12 δόσεις, µελετά το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης µε στόχο να µειωθούν οι ληξιπρόθεσµες οφειλές που µόνο στην εφορία ξεπέρασαν ήδη τα 100 δις ευρώ. Η είδηση που µεταδόθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ίσως «µια ανάσα» σε όλα αυτά τα κακά που µας συµβαίνουν – ένα πρώτο θετικό βήµα που θα ανακουφίσει στη νέα δύσκολη χρονιά, το σύνολο των υποχρεώσεων των φυσικών προσώπων προς το Δηµόσιο.

ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ας µην ανακατεύονται αυτοί που εκπροσωπούν τη µειοψηφία! Ο ένοικος του Δηµαρχειακού Μεγάρου ας αφήσει τις προ(σ)κλήσεις για το θέµα της Μακεδονίας, γιατί η σιωπηλή πλειοψηφία της πόλης θα σταµατήσει να κάνει υποµονή… Ας µας πει καλύτερα, πόσο κόστισαν τα πυροτεχνήµατα που έκαψε την πρωτοχρονιά κι ας µας εξηγήσει επιτέλους, γιατί αυτός ο… καηµός µε τον Ψινάκη (!) κάθε φορά που νιώθει χαρούµενος!

*Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.