, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Επιχειρηµατικό βοριαδάκι»

Γράφει ο Ντίνος Κωστόπουλος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ τη Θεσσαλονίκη µας, γεια σας και καλό βράδυ… Με αυτό το «κλισέ» αποχαιρετούσα τους τηλεθεατές της ΕΤ3 από την Κυριακάτικη µουσική εκποµπή µου «Ραντεβού µε τ’ αστέρια» και για την τότε διοίκηση του σταθµού ήµουν ένας «πολύ ενοχλητικός» παρουσιαστής… Κι έτσι, αποφάσισε τότε «πολύ δηµοκρατικά» αυτή η εκποµπή που είχε σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης, µαζί µε τη «Δίκη της Δευτέρας» να κοπούν… Για να επανέλθουν µερικούς µήνες αργότερα, ύστερα από σχετική καταδίκη της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΤ3 από τις Δικαστικές Αρχές, µε µια απόφαση – καταπέλτη που έγινε πρωτοσέλιδο στις εφηµερίδες: «Ότι οι δύο αυτές εκποµπές της ΕΤ3 κόπηκαν µε κοµµατικά κριτήρια». Όλα αυτά συνέβησαν στη δεκαετία του ’90 µε εντολές «άνωθεν» και προς χάριν της ενδιάµεσης συµφωνίας µε τα Σκόπια. Συµφωνίας που υποχρεώθηκε η Ελλάδα να τηρήσει βήµα – βήµα, ενώ η απέναντι µεριά – τα Σκόπια – έκαναν ακριβώς το αντίθετο! Η µεθόδευση για τη λεηλασία του ονόµατος της Μακεδονίας είναι στοιχειοθετηµένη σε βάθος χρόνου και βεβαίως ειδικά στοχευµένα στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης. Αγόρασαν την ιστορική εφηµερίδα του «Ελληνικού Βορρά» και την έκλεισαν. Αγόρασαν την TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την έκαναν m. την ίδια ώρα που οι Σκοπιανοί κατοχύρωναν καταχρηστικά το όνοµα «TV Macedonia» στις διεθνείς τηλεοπτικές και δορυφορικές πλατφόρµες για δικό τους (!) και µόλις πρότινος µάθαµε ότι το κανάλι κλείνει στη Θεσσαλονίκη και κατηφορίζει ως τον Ιούνιο στην… Αθήνα (!). Αγόρασαν και την ιστορική παραδοσιακή πατριωτική εφηµερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και αφού την… εκδηµοκράτισαν επειδή ήταν η µόνη που… κυκλοφορούσε την λεηλάτησαν και  την έκλεισαν κι αυτήν!  Έτσι, µεθοδικά και… νοικοκυρεµένα  προς ικανοποίηση της «ενδιάµεσης συµφωνίας» δεν έµεινε τίποτε που να θυµίζει Μακεδονία! Αλήθεια, τι λέει η Ένωση Συντακτών Ηµερησίων Εφηµερίδων Μακεδονίας και Θράκης; Γιατί σιωπά;  Ή µήπως έβαλε κι αυτή το… χεράκι της στην αποδόµηση του Τύπου στη Βόρεια Ελλάδα; Γιατί, βλέποντας µόνον το δένδρο, τους δηµοσιογράφους που έχασαν τη δουλειά τους, τελικά χάσαµε το δάσος, δηλαδή τις ιστορικές εφηµερίδες της Θεσσαλονίκης «που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις» όταν οι στιγµές του έθνους και της Μακεδονίας ήταν κρίσιµες! Αυτό που συµβαίνει στο χώρο του Τύπου στη Θεσσαλονίκη, µια πόλη του ενός εκατοµµυρίου να µην µπορεί να «κρατήσει» ούτε µια εφηµερίδα, είναι πρωτοφανές και µάλιστα «πολύ περίεργο»… Έχω την εντύπωση, ότι θα µπει από µόνο του στο βιβλίο Γκίνες (!) ως παγκόσµια παρα-Τυπία!

ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ επαγγελµατία για να µείνουν ανενόχλητες οι πολυεθνικές, λένε τα Επιµελητήρια και µε συνεχή υποµνήµατα ζητούν να σταµατήσει επιτέλους η βάναυση υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Σε απάντηση, θεσµοί και κυβέρνηση µιλούν για νέα… αύξηση (!) των ήδη εξωφρενικών ασφαλιστικών εισφορών, που συσσωρεύουν συνεχώς νέες ληξιπρόθεσµες οφειλές! Δίνουν τη χαριστική βολή δηλαδή, σε όλες τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που άλλες βαλκανικές χώρες µιλούν ακόµη και για µόλις 1% φορολογία των επιχειρήσεων! Αν δεν ξεσηκωθούν τώρα οι πάντες, για την απόσυρση των επονείδιστων αυτών φορολογικών και ασφαλιστικών νοµοσχεδίων, αύριο δυστυχώς θα είναι πολύ αργά όχι µόνον για τους επαγγελµατίες, αλλά και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία…

*Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.