, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ερέρα, άλλαξέ το…

Επέστρεψε με προσδοκίες και στόχο… Ευρώπης. Το ξεκίνημα του Αρη στο πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακό. Επιβλητικό πέρασμα από τη Λαμία (0-3) στην πρεμιέρα, τρίποντο επί της ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο (2-0) και του Λεβαδειακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ήττα στους «Ζωσιμάδες», ξεπεράστηκε με την πολύτιμη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και κάπου εκεί… μπλακ άουτ.
Του Θωμά Μίχου
Εκ τότε, ο Αρης μετράει τρεις σερί ήττες από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά σειρά. Ηττες που «πλήγωσαν» το γόητρο και δημιούργησαν τριγμούς, με τον Καρυπίδη παρόλα αυτά να εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στον Ισπανό τεχνικό. Βέβαια, η ήττα που «πόνεσε» περισσότερο από όλες ήταν αυτή του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Αρης δέχτηκε τέσσερα γκολ, όσα δηλαδή είχε δεχτεί συνολικά μέχρι τότε στο πρωτάθλημα. Πλέον ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς και αναζητεί άμεσα ένα… ηλεκτροσόκ για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.
Ο… αναποφάσιστος Ερέρα
Τα έχει δοκιμάσει όλα. Συστήματα και πρόσωπα. Το μεγαλύτερο ίσως λάθος του είναι πως και ο ίδιος δείχνει να αμφιταλαντεύεται ακόμα για το ποιος είναι ο σχηματισμός που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα του. Ο 65χρονος τεχνικός κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δοκίμαζε συνεχώς το 4-3-3. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παρόλα αυτά παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και εκ τότε συχνά πυκνά και αναλόγως την περίσταση επιλέγει ως επί το πλείστον τους δύο αυτούς σχηματισμούς (σ.σ. έχει δοκιμάσει και το 3-5-2, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Ν. Σμύρνης, με τον Πανιώνιο, αλλά και στο φινάλε της αναμέτρησης με την ΑΕΚ). Εκτός αυτού, ο Πάκο Ερέρα έχει δοκιμάσει τρία διαφορετικά δίδυμα στο κέντρο της άμυνάς του. Οι Βέλεθ με τον Δεληζήση, ήταν «αχώριστοι» μέχρι την 6η αγωνιστική. Επειτα στην εξίσωση μπήκε ο Μαβράι που έπαιξε με τον Σόουζα στον αγώνα κυπέλλου της Τούμπας. Με τον ΠΑΟΚ ο Αλβανός είχε παρτενέρ του για μόλις 18’ τον Βέλεθ (σ.σ. τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή) και έπειτα ξανά τον Σόουζα, ενώ ως στόπερ έπαιξε και ο Μπάσα, στο ΟΑΚΑ, στην χειρότερη μέχρι στιγμής επιλογή του Ερέρα στη ως τώρα θητεία του στον Αρη. Αλλαγές έχει κάνει και στους ακραίους μπακ, κυρίως όσον αφορά την αριστερή πτέρυγα. Εκεί μέχρι στιγμής έχουν παίξει τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Ξεκίνησε ως βασικός ο Βαλεριάνος, έπαιξε στη συνέχεια ο Μενέντεθ, δοκιμάστηκε και ο Κολάσο για να επιστρέψει ξανά ο Ελληνας μπακ. Αλλαγές και μάλιστα πολλές, έχει κάνει και στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι Μπάσα με τον Ματίγια ήταν αυτοί που είχαν στο ξεκίνημα της χρονιάς βασικό ρόλο, στην συνέχεια στην εξίσωση μπήκε ο Σιώπης, αλλά και  ο Κολάσο, με όλους πλην του Ελληνα μέσου πλέον να εναλλάσσονται μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου αναλόγως του σχηματισμού που θα επιλέξει ο Ερέρα.
Το… ντεφορμάρισμα των βασικών ατού
Ευθύνες για τις κακές εμφανίσεις του Αρη, εκτός των άλλων έχουν φυσικά και οι ποδοσφαιριστές των Κιτρίνων. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των Μπάσα, Γιουνές και Γκάμα, δημιουργούν πρόβλημα στον Ερέρα, καθώς όλοι τους είναι κομβικοί και πολύτιμοι ποδοσφαιριστές για τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του. Πάντως, όλα αυτά ήταν κάπου και λίγο λογικό να συμβούν, δεδομένου πως ο Αρης είμαι μια εντελώς νέα ομάδα αποτελούμενη από 18 νέους ποδοσφαιριστές. Το σίγουρο είναι πως οι Κίτρινοι έχουν και τη δυνατότητα, αλλά πολύ περισσότερο και την ποιότητα να αλλάξουν την κατάσταση και να επανέλθουν τα χαμόγελα στο Κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.