, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Κανένα απορριμματοφόρο αύριο στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει αύριο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης. O λόγος είναι η απώλεια δύο συναδέλφων τους και ο τραυματισμό ενός ακόμη εν ώρα εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης:
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ /ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ
“Μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες, χάθηκαν δύο συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας και άλλος ένας τραυματίστηκε.
Δυστυχώς,σχεδόν καθημερινά πια, έχουμε εργατικά ατυχήματα, κάποια από αυτά κιόλας δεν “καταγράφονται ” ..Για τα ατυχήματα αυτά ή τα δυστυχήματα δεν φταίει “το κακό το ριζικό μας”, “η κακιά η ώρα” που ακούμε να λένε κάποιοι δήμαρχοι. Τις αιτίες τις γνωρίσουμε όλοι καλά και πρώτα και κύρια οι συνάδελφοι μας που παίζουν την ζωή τους κάθε μέρα κορώνα γράμμα.
Αιτία είναι τα κακοσυντηρημενα οχήματα, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού, η ελαστικοποιηση των σχέσεων εργασίας, η έλλειψη μέσων προστασίας.. βλέπετε κάποιοι δήμαρχοι την ασφάλεια των εργαζομένων την βλέπουν ως κόστος που πρέπει να “περιοριστεί” θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.. αιτία είναι η συνεχής απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας από την πλειοψηφία των δημάρχων, προκειμένου να δοθούν βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η κυβέρνηση έχει βάλει πλώρη για τον περιορισμό των ειδικοτήτων που εντάσσονται στα ΒΑΕ, έχει δεσμευθεί βλέπετε στους” θεσμούς” και φυσικά στο κεφάλαιο, για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΈΡΑΣΕΙ
Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των συναδέλφων και να τους υποσχεθούμε ότι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.
Την Δευτέρα 19/11 προχωράμε στην ενημέρωση όλων των συναδέλφων.
Την Δευτέρα κανένα απορριμματοφορο, κανένα όχημα, δε βγαίνει από τα αμαξοστάσια των δήμων”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.