, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΡΕΥΝΑ: Αυτό τον καφέ προτιμούν να πίνουν οι Θεσσαλονικείς

Λάτρεις του καφέ είναι οι Θεσσαλονικείς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διενήργησε η εταιρεία ieraxanalytix.
Ειδικότερα, το 80% των ερωτώμενων πίνει καφέ καθημερινά.
Στην ερώτηση για το χρονικό σημείο μέσα στην ημέρα που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για να πιουν καφέ, το 70% δήλωσε τα πρωινά, το 50% τα απογεύματα και 30% τα μεσημέρια. Πάνω από 50% επιλέγει να πιει καφέ τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ημέρα.
Όσον αφορά το αν έχουν μηχανή καφέ στο σπίτι, 2 στους 3 Θεσσαλονικείς έχουν κάποια μηχανή καφέ στο σπίτι. Περίπου 6 στους 10 επιλέγουν τον εσπρέσο ως τον καφέ που προτιμούν περισσότερο.
Το 67% των συμμετεχόντων επιλέγει να πάρει καφέ από επώνυμη αλυσίδα καφέ και 49% από καφέ-μπαρ που δεν ανήκουν σε κάποια αλυσίδα.
Το 32% επιλέγει για καφέ κάποιον φούρνο ή ζαχαροπλαστείο και μόλις 4% δήλωσε πως δεν αγοράζει ποτέ καφέ από έξω.
Πάνω από τους μισούς Θεσσαλονικείς επιλέγουν το κέντρο για τον καφέ τους και 32% ανάλογα με την παρέα και το που βολεύει. Το 69% μπορεί να συνδυάσει τον καφέ με κάτι φαγώσιμο ενώ μόλις 17% δήλωσε πως ποτέ δε θέλει να τρώει κάτι ενώ πίνει καφέ.
Τέλος οι Θεσσαλονικείς βαθμολογούν ψηλά την ποικιλία επιλογών στην πόλη καθώς με άριστα το 9 δίνουν 7.6 μέσο όρο!
Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά από τα social media και την ιστοσελίδα της εταιρείας, στο διάστημα 26-30Οκτωβρίου 2018 και συμμετείχαν 823 άτομα, κάτοικοι του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.