, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ευγενία Σαμαρά: Το «δικό μας σινεμά» είναι ό,τι πρέπει για να νοσταλγήσει κανείς

Το κορίτσι που γνωρίσαμε μέσα από το «Ράδιο Αρβύλα»  δεν ήταν μια τυχαία επιλογή.  Η Ευγενία Σαμαρά από τότε ήδη ετοίμαζε την καριέρα της στην υποκριτική με σχετικές σπουδές και το αποτέλεσμα την δικαίωσε.  Πήρε μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και σε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις.  Αυτό το καλοκαίρι το αθηναϊκό κοινό την απολαμβάνει στο θέατρο Άλσος στην υπερ –παραγωγή των Ρέππα Παπαθανασίου «Το δικό μας σινεμά».
Συνέντευξη στον ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ
Ας αρχίσουμε από τις σπουδές… Ποιες ήταν οι δικές σου πάνω στην υποκριτική και πόσο απαραίτητες τις θεωρείς σε μια εποχή που οι ευκαιριακοί τηλεαστέρες βαφτίζονται «ηθοποιοί» εν μία νυκτί;
Σπούδασα στη Θεσσαλονίκη στην ανώτερη δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου και συνέχισα στην ανώτερη σχολή του Ανδρέα Βουτσινά και από εκεί έδωσα και τις τελικές μου εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού. Θεωρώ ότι η σχολή δίνει τις βάσεις, τα εργαλεία, τους τρόπους και από εκεί ο καθένας ακολουθεί αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Είναι κάτι που είναι πολύ χρήσιμο αλλά δε θεωρώ ότι είναι απαραίτητο. Υπάρχουν εξαιρετικοί ηθοποιοί που δεν έχουν σπουδάσει ποτέ. Πιστεύω στο ταλέντο, στη φυσική ροπή.  Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αν αυτοί οι άνθρωποι σπούδαζαν θα τους στερούσε κάτι από το απεριόριστο ταλέντο και τη λάμψη τους, ίσα ίσα. Θεωρώ ότι οι σπουδές είναι χρήσιμες και πιθανόν να σου μάθουν κάτι που μόνο με την εμπειρία ίσως πάρει περισσότερο χρόνο.
Θέλεις να μας θυμίσεις τις τηλεοπτικές σου συμμετοχές;
Ξεκίνησα με τη σειρά «Εκδρομή» στον ΑNT1, μετά για δυο χρόνια ήμουν στο STAR στους «9 μήνες», ξαναγύρισα στον ΑΝΤ1 για την «Παρθένα ζωή» και πέρσι ήμουν στον ΣΚΑΪ , στο «Όσο έχω εσένα».
Ποιες ήταν οι θεατρικές παραστάσεις που πιστεύεις ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία σου;
Η πρώτη μου παράσταση στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Άλλη μια ασήμαντη ιστορία» το έγραψα, το σκηνοθέτησα , έκανα παραγωγή και έπαιζα. Όλα αυτά παρέα με έναν φίλο και ήταν μεγάλο σχολείο όλο αυτό. Μετά το  “Grease”  γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά θεατρικά στην Αθήνα, όποτε συστήθηκα στο θεατρικό κοινό εδώ. Η παράσταση «ΜΑΜΑ» γιατί μπήκα σε νερά που δεν είχα ξαναμπεί και δοκιμάστηκα εγώ σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Και τώρα «Tο δικό μας σινεμά» όπου είναι η μεγαλύτερη παραγωγή στην οποία έχω συμμετάσχει με μια ομάδα ανθρώπων που ο καθένας είναι τοπ στο είδος του.
Το «Δικό μας σινεμά» είναι μια μεγάλη παραγωγή… Μίλησέ μας γι’ αυτήν.
Κάνω την Δανάη την κόρη της Κατερίνας Λέχου που είναι σταρ του θεάτρου και περιφρονεί το σινεμά αλλά κάνει και κάποιες ταινίες για να βγάζει χρήματα. Με έχει στείλει στο εξωτερικό , εσωτερική σε σχολείο από 3η δημοτικού και επιστρέφοντας έχω γίνει μια πολύ δύστροπη κοπέλα με πολλές ελλειμματικές πεποιθήσεις, που κάνει πολλές λάθος επιλογές. Το κείμενο από το αγαπημένο δίδυμο Ρέππα – Παπαθανασίου είναι εξαιρετικό. Η παραγωγή είναι η μεγαλύτερη που έχω δουλέψει αλλά και μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Με τον κ. Φωκά Ευαγγελινό στις χορογραφίες, την Αθανασία Σμαραγδή στο σκηνικό. Το «Άλσος» έχει γίνει μια οπτασία χάρη στον κ. Ηλία Μαροσούλη, τον παραγωγό μας, και το cast μιλάει από μόνο του. Είναι χαρά και τιμή μου που δουλεύω με όλους αυτούς τους εξαιρετικούς ηθοποιούς.
Όλες αυτές οι κινηματογραφικές αναμνήσεις και αναφορές είναι και δικό σου κομμάτι;
Σίγουρα έχω αναμνήσεις από τον ελληνικό κινηματογράφο.. ποιος δεν έχει άλλωστε;; Με θυμάμαι να κάθομαι στο σαλόνι και να βλέπω ταινίες με τις ώρες. Και αυτή η παράσταση είναι ό,τι πρέπει για να νοσταλγήσει κανείς.
Η παράσταση θα βγει και εκτός Αθηνών;
Όχι δυστυχώς, μια παραγωγή τέτοιου μεγέθους δεν μπορεί να ταξιδέψει.
Υπάρχουν κάποια μελλοντικά σχέδια στα σκαριά;
Ξεκίνησα ήδη γυρίσματα για την ταινία «Για πάντα», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Γερονικολού. Θα κάνω ένα guest, σαν την κολλητή φίλη της Κατερίνας Γερονικολού. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιάννη Παπαδάτο. Μέσα στον Ιούλιο ξεκινάω γυρίσματα για την καινούρια σειρά του ALPHA  με τίτλο «Έρωτας μετά» σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου. Τον Αύγουστο ξεκινάω γυρίσματα για την ταινία που θα γίνει για τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, την οποία θα ερμηνεύσει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, και θα κάνω την εγγονή της Ρέα. Την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Άγγελος Φραντζής. Θεατρικά θα βρίσκομαι καθημερινά στο νέο θέατρο της Κατερίνας Βασιλάκου όπου κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα ξαναπαίζουμε την παράσταση «ΜΑΜΑ» με την Ελένη Καστάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλειμάν ενώ Τετάρτη με Κυριακή στο ίδιο θέατρο θα παίζω στην παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» σε σκηνοθεσία της Σμαράγδας Καρύδη η οποία και θα πρωταγωνιστεί μαζί με τον Νίκο Κουρή. Πολλά και υπέροχα όλα!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.