, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο

ικρή επιβράδυνση κατέγραψε τον περασμένο μήνα ο ρυθμός ανάπτυξης του τομέα μεταποίησης της ευρωζώνης, με τις επιχειρήσεις, ωστόσο, να φαίνεται πως βιώνουν την καλύτερη αναπτυξιακή τους περίοδο εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, υποχώρησε τον Φεβρουάριο στις 58,6 μονάδες από τις 59,6, έναντι 58,5 που ήταν η αρχική εκτίμηση και άνετα πάνω το όριο των 50 που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 59,6 μονάδες από τις 61,1, αλλά ήταν και πάλι υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση.

«Ο μέσος PMI για το πρώτο τρίμηνο μέχρι στιγμής είναι ο δεύτερος υψηλότερος από την άνοιξη του 2000, οριακά χαμηλότερα από το σχεδόν επίπεδο ρεκόρ που καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

Η ισχυρή ανάπτυξη σημειώθηκε παρόλο που ο υποδείκτης τιμών παραγωγής αυξήθηκε τις 58,4 από τις 58,0, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2011.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.