, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ευρωπαίοι και ίντερνετ

Ουραγός στην ανάγνωση εφημερίδων στο Διαδίκτυο, μία δραστηριότητα στην οποία επιδίδεται μόλις το 38% των χρηστών του Διαδικτύου στη χώρα και είναι το μικρότερο μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, αναδεικνύεται η Γαλλία.
Κατά μέσο όρο στην ΕΕ, η ανάγνωση και ενημέρωση από ιστοτόπους εφημερίδων αφορά το 61% των χρηστών του Διαδικτύου. Μάλιστα, το αντίστοιχο ποσοστό στη Λιθουανία φθάνει το 92%, στην Εσθονία το 91%, και το 86% στη Σουηδία, σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat για το 2012. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 77%. Κατά μέσο όρο στην ΕΕ, το 51% των χρηστών πραγματοποίησε τις τραπεζικές του συναλλαγές διαδικτυακά το 2012, το 52% δημοσίευσε μηνύματα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 50% χρησιμοποίησε υπηρεσίες που σχετίζονται με την οργάνωση ταξιδιών.
Εάν η Φινλανδία κατέχει τα πρωτεία στη χρήση των διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών (91% των χρηστών) και στα ταξίδια (69% των χρηστών), είναι η Πορτογαλία η χώρα εκείνη που καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (75% το 2012). Και στον τομέα αυτό, η Γαλλία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, με 40% των χρηστών να συμμετέχουν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μόλις λίγο καλύτερα από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, η οποία κατέχει την τελευταία θέση με 35%.
Η μελέτη αυτή αποδεικνύει, επίσης, τη μεγάλη ταχύτητα και το βαθμό διάδοσης της χρήσης του Διαδικτύου στην ΕΕ, καθώς τα τρία τέταρτα των νοικοκυριών (76%) διέθεταν σύνδεση στο Ίντερνετ το 2012, στη μεγάλη τους πλειονότητα (72%) σε ευρυζωνικό δίκτυο. Το 2006, μόλις το 46% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών διέθεταν σύνδεση στο Διαδίκτυο και μόλις το 30% σε ευρυζωνικό δίκτυο.
Στην Ελλάδα, σύνδεση στο Διαδίκτυο υπολογίζεται ότι διαθέτει το 54%. Εξ αυτών, ευρυζωνικές συνδέσεις διαθέτει το 51%. Από το σύνολο των χρηστών, όσοι κάνουν online τις τραπεζικές τους συναλλαγές φθάνουν το 17% του συνόλου, ενώ ένα 38% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να ενημερώνεται σχετικά με τον τουρισμό.  Όσον αφορά στη χρήση των λεγόμενων μέσων ενημέρωσης των πολιτών, ένα 59% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 10% γράφει και επιμελείται ή διαβάζει ιστολόγια (blogs).
Πηγή : protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.