, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ευρωπαϊκό επενδυτικό πακέτο «μαμούθ» με υπογραφή Καϊλή

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ορίστηκε εισηγήτρια για το επενδυτικό πακέτο γίγας 650 δις ευρώ InvestEU. Η κ. Καϊλή θα διαπραγματευτεί με εκ μέρους της Επιτροπής Βιομηχανίς, Τεχνολογίας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου για το S&D.
Αυτό θεωρείται ιδιαίτερη επιτυχία για την χώρα μας και αναγνωρίζεται το έργο της κ. Καϊλή στο σχέδιο Γιούνκερ (EFSI).
Μετά την ανάθεση του φακέλου η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε: «Το InvestEU αποτελεί το βασικό εργαλείο ανάπτυξης και θέσεων εργασίας της Ένωσης και συνιστά χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας ώστε να προχωρήσει σε βασικά έργα πνοής των υποδομών που έχει ανάγκη, στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και την προώθηση της καινοτομίας. Με την επιτυχημένη συνταγή και την εμπειρία του Σχεδίου Γιούνκερ, πάμε να κλείσουμε άλλη μία μεγάλη διαπραγμάτευση για της χώρες που χρειάζονται κεφάλαια, δουλειές και ανάπτυξη περισσότερο από ποτέ. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη νομή κεφαλαίων από τα 500 δις για τη περίοδο 2015-2020, και θα εργαστώ έτσι ώστε να πετύχουμε το ίδιο με τα 650 δις που ακολουθούν για τη περίοδο 2021-2027. Είμαστε με την ομάδα μου στη διάθεση κάθε επιχείρησης, δήμου ή περιφέρειας που έχει ανάγκη ανάπτυξης και έργων υποδομής. Συνεχίζουμε την καλή δουλειά για την χώρα μας και την Ευρώπη στη πρώτη γραμμή των κορυφαίων διαπραγματεύσεων τη Ένωσης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.