, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ε. Σανιδά: Κανένας ευρωπαϊκός πόρος χαμένος

Δε θα μπορούσα να μιλάω για αθλητισμό, τοπική αυτοδιοίκηση κ πόρους, χωρίς να συνομιλήσω προσωπικά με τον πιο “δυνατό παίκτη” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι πάνω απ’ όλα αθλητής και με τις άξιες του αθλητισμού πορεύεται και στην πολιτική. Τον προδίδει το πάθος στο βλέμμα του όταν μιλάει για τον αθλητισμό και τους νέους. Εν ενεργεία ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ , τακτικό μέλος στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας με αρμοδιότητα και στον Αθλητισμό και άριστος γνώστης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με ενημέρωσε:
α) Για τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος Erasmus+ , το οποίο αφορά και στον αθλητισμό με έμφαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. (Προώθηση δράσεων και χρηματοδότηση αθλητικών έργων).
β) Για την ένταξη των αθλητικών υποδομών στο μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το InvestEU. Το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα προσελκύσει επενδύσεις 650-700 δις ευρώ, οι οποίες θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη στις περιφέρειες.
γ)Για την αύξηση της χρηματοδότησης αθλητικών υποδομών μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία, στο πλαίσιο της συμπόρευσης του αθλητισμού με την κοινωνική συνοχή και προκειμένου να έχουν οι περιφέρειες και οι δήμοι τη δυνατότητα να παρέχουν αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Με βάση τα παραπάνω, αλλά και τις προσωπικές μου θέσεις προτείνω τη στελέχωση ειδικού γραφείου από τη νέα δημοτική αρχή για να μη χάνεται κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Χρειαζόμαστε χειροπιαστές λύσεις και όχι υποσχέσεις.
*Η Εβελίνα Σανιδά είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ” Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα ” του Νίκου Ταχιάου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.