, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ε. Τσακαλώτος: «Δεν θα αργήσει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις»

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «δεν θα αργήσει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις».
Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι η ρύθμιση οφειλών σε δόσεις «δεν είναι εντός της σφαίρας της διαπραγμάτευσης, είναι δικό μας θέμα», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «οι θεσμοί θα κοιτούν να μην καταστρέψουμε την κουλτούρα πληρωμών».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση, ο ίδιος έκανε λόγο για μία ρύθμιση που δεν θα είναι οριζόντια, όπως στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι «βάζουμε τον πήχη ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας».
Αναφέρθηκε, δε, σε «ένα έξυπνο σύστημα που θα εντάσσει όσους έχουν πραγματική ανάγκη και που θα αποκλείει τους κακοπληρωτές». «Δεν είναι σωστό να μπαίνουν στη ρύθμιση και αυτοί που έχουν χρήματα, όπως έγινε στο παρελθόν», υποστήριξε.
Είπε, ακόμη, ότι «πρέπει να επιβραβεύσουμε και τους καλοπληρωτές, όσους με πολύ δύσκολες συνθήκες συνέχισαν να πληρώνουν» και πως «πρέπει να γίνει ένα σύστημα που να βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που σωρεύθηκαν την περίοδο της κρίσης».
Αναφορικά με τον νέο νόμο Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι «θα δουλέψει πολύ σύντομα μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα». Παραδέχθηκε ότι η διά ζώσης ρύθμιση αργούσε και η μη μείωση των κόκκινων δανείων «είναι κακή για τη ροή νέων δανείων προς την οικονομία».
Σε ερώτηση εάν το οικονομικό επιτελεί σκοπεύει να αιτηθεί πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ απάντησε καταφατικά και μίλησε για ένα πολύ ακριβό κομμάτι 3-4 δισ. ευρώ και για μία αναδιάρθρωση που θα προσφέρει δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες δαπάνες και μείωση φόρων».
Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εκλογές, είπε «ό,τι αποφασίσει ο πρωθυπουργός», ξεδιπλώνοντας, όμως, τη δική του θέση εκτίμησε ότι για την κυβέρνηση «όσο πιο αργά θα γίνουν τόσο πιο καλά». «Κάθε μήνας που περνάει τα πράγματα για τον κόσμο είναι και θα είναι καλύτερα. Τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν λιγότεροι άνεργοι, περισσότεροι επιχειρήσεις κ.ο.κ.», εξήγησε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.