, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Ζυγίζουν» την πρόταση μομφής στην Πειραιώς

Χωρίς να έχουν αυταπάτες ότι μπορεί να ανατραπούν οι αριθμητικοί συσχετισμοί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην Πειραιώς θέλουν, από τη μια, να στείλουν μήνυμα αποφασιστικής αντίδρασης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και, από την άλλη, να καταδείξουν τη σαθρή και ετερόκλητη πλειοψηφία στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάζουν τα υπέρ και κατά μιας πρότασης μομφής και η οριστική απόφαση θα ληφθεί ανάλογα και με τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο.

Βασικό θετικό σημείο είναι ότι μπλοκάρει τη διαδικασία για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και καταδεικνύει στην κοινή γνώμη ότι η ΝΔ εξάντλησε τα θεσμικά μέσα που διαθέτει για να μπλοκάρει αυτή τη συμφωνία.

Αντιθέτως, αρνητικό σημείο είναι πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ η πρόταση δυσπιστίας, από τη στιγμή που απαιτεί απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών για να καρποφορήσει, είναι προφανές ότι θα απορριφθεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.