, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ζ.Ζάεφ: Είμαστε το βορειότερο μέρος της Μακεδονίας

«Θα μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι με την ιστορική απόφαση που έρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε ένας περήφανος, υπεύθυνος λαός, που θα φροντίσουμε τη ‘Μακεδονία’ μας, αλλά και τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε συγκέντρωση στη Γευγελή το βράδυ της Κυριακής, μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ.

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στο θέμα της αναγνώρισης της «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» ταυτότητας.
«Είναι αλήθεια ότι κάναμε έναν συμβιβασμό. Αλλά οι συμβιβασμοί κινούν τον κόσμο. Συμβιβαζόμαστε κάθε μέρα, στη δουλειά, στο σπίτι… Έχουμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε το βορειότερο μέρος της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας. Το μάθαμε στα βιβλία, μας το έλεγαν και οι παππούδες μας», είπε.
Μιλώντας για τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι «ξέραμε ότι έπρεπε να διαφυλάξουμε και να καταφέρουμε όλους τους στόχους για τους οποίους αγωνίστηκαν οι παππούδες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Έχουμε κερδίσει μια χώρα αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο. Κερδίσαμε αναγνώριση της γλώσσας και της ταυτότητας και δημιουργήσαμε φίλους που τώρα υποστηρίζουν ότι η ‘Μακεδονία’ πρέπει να ενσωματωθεί στην Ευρώπη. Αξίζουμε να είμαστε μέρος της Ευρώπης, όπου περιμένουμε εδώ και 27 χρόνια. Πρέπει να περιμένουμε περισσότερο;», αναρωτήθηκε ο Ζάεφ, λέγοντας στους πολίτες να μη χαθεί το προνόμιο που έχουν να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Τέλος, κάλεσε τον κόσμο και ειδικά τους νέους, να πάνε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα και τους παρότρυνε να μην κοιμούνται εκείνη την ημέρα, διότι, όπως είπε, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο «Β» για ένα ευρωπαϊκό μέλλον.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.