, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλο

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την κομητεία Λι, στην πολιτεία Αλαμπάμα, την Κυριακή, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς σωστικά συνεργεία ψάχνουν ακόμη στα συντρίμμια σπιτιών που καταστράφηκαν.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα συντρίμμια σπιτιών και εταιρειών στην κομητεία, όπου υπάγεται διοικητικά η μεγαλύτερη πόλη της Αλαμπάμας, η Όμπερν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε μέσω Twitter τους κατοίκους της Αλαμπάμα και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα να είναι «προσεκτικοί» και να φροντίσουν να είναι «ασφαλείς», τονίζοντας πως «οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες» που έπληξαν την πολιτεία είχαν «μεγάλη σφοδρότητα». «Προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών, ο Θεός να σας ευλογεί όλους» πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην κομητεία Λι, ο Μπιλ Χάρις, είχε προειδοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα πως ο απολογισμός των νεκρών υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί. «Ακόμα βγάζουμε ανθρώπους από τα συντρίμμια» δήλωσε στην εφημερίδα Birmingham News.

Η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα Κέι Άιβι προειδοποίησε τους κατοίκους μέσω Twitter για τον κίνδυνο εκδήλωσης νέων ακραίων καιρικών φαινομένων. Η διεύθυνση των σχολείων της κομητείας Λι ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10.000 νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με την Birmingham News.

#Tags: ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.