, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Μια νεκρή και δυο σοβαρά τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο

Μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της μετά τους πυροβολισμούς σε σχολείο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε μέσω Twitter το νοσοκομείο Χένρι Μάγιο, όπου έχουν μεταφερθεί τέσσερις άνθρωποι μετά την τραγωδία αυτή.

«Μια ασθενής υπέκυψε. Δύο άνδρες ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας τραυματίας είναι σε ικανοποιητική κατάσταση», ανακοίνωσε το νοσοκομείο λίγο μετά την ανακοίνωση του σερίφη του Λος ‘Αντζελες ότι ο ύποπτος συνελήφθη και ότι νοσηλεύεται και ο ίδιος.
«Πιστεύουμε αυτή τη φορά ότι είναι μόνο ένας ύποπτος αλλά κάνουμε εντατική έρευνα παντού», ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της Σάντα Κλαρίτα.
Ο ύποπτος που φέρεται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε λύκειο στην κωμόπολη Σάντα Κλαρίτα, στην Καλιφόρνια, εντοπίστηκε από την αστυνομία και “δεν συνιστά πλέον απειλή”, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο ένα στέλεχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι ο δράστης είναι νεκρός, ωστόσο το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες διευκρίνισε ότι έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον σερίφη Άλεξ Βιλανουέβα, ο δράστης πιστεύεται ότι ήταν μαθητής στο Λύκειο Σόγκους.
Από τα πυρά του ενόπλου τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε μέσω του Twitter το Νοσοκομείο Χένρι Μάγιο.
Περίπου 2.300 μαθητές φοιτούν στο Λύκειο Σόγκους, το οποίο αποτελείται από περίπου 12 κτίρια.
Στον χώρο του σχολείου εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το CNN φαίνεται μια γυναίκα να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο. Ορισμένοι από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες έξω από το σχολείο, σε μια έκταση με γρασίδι. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος στην αίθουσα της χορωδίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.
Η επίθεση αυτή φέρει όλα τα χαρακτηριστικά σημάδια άλλης μιας επίθεσης μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βίας, ιδίως στα σχολεία, έχουν αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο των όπλων και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να οπλοφορούν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.