, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν στην κούρσα των Δημοκρατικών

Το προβάδισμά του έναντι των ανθυποψηφίων του για το χρίσμα των Δημοκρατικών διευρύνει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (επί προεδρίας Ομπάμα), Τζο Μπάιντεν, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση των Reuters – Ipsos, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020.
Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 21% της πρόθεσης ψήφου των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, ποσοστό αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.
Την ίδια ώρα, το 16% δηλώνει ότι θα στηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς (Γερουσιαστής) και το 15% την Ελίζαμπεθ Γουόρεν (Γερουσιαστής).
Από την πλευρά του, ο Πιτ Μπούτιτζατζ (δήμαρχος Σάουθ Μπεντ) συγκεντρώνει μόλις 5%, ενώ στο 3% περιορίζεται το ποσοστό των Καμάλα Χάρις (Γερουσιαστής) και Μπέτο Ο’ Ρουρκ (πρώην βουλευτής του Τέξας).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020, με πρώτο «σταθμό» την πολιτεία της Αιόβα.
Όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί σκληρή «μάχη» ανάμεσα στους Μπάιντεν, Σάντερς και Γουόρεν, ενώ η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο περίπλοκη από το γεγονός ότι τα 2/3 των ψηφοφόρων των Δημοκρατιών δηλώνουν ότι μπορεί να αλλάξουν γνώμη.
Και όλα αυτά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ενδεχόμενο αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ από το προεδρικό αξίωμα, λόγω της ύποπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντύμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.