, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η ΑΕΚ αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου

Το Κύπελλο Ελλάδας «πηγαίνει» πολύ στην ΑΕΚ, αφού η Ένωση προκρίθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στον τελικό.
Αυτή τη φορά το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς συνέτριψε στη Λαμία την ομώνυμη ομάδα με 4-0 και πέρασε από τους ημιτελικούς με δύο νίκες, μιας και είχε προηγηθεί το 2-0 στο ΟΑΚΑ.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 11ης Μαϊου τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο ηττήθηκε τις δύο προηγούμενες σεζόν, ενώ για πρώτη φορά στη διοργάνωση το ζευγάρι του τελικού είναι ίδιο για τρίτη συνεχή χρονιά.
Στο 24΄ από σέντρα του Σιμόες η κεφαλιά του Πόνσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα από ασίστ του Μπακασέτα ο Μάνταλος πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο δοκάρι, αυτή τη φορά στο δεξί κάθετο του Κατσικά, ο οποίος αμέσως μετά (33΄) «έβγαλε» το τετ α τετ με τον Χουλτ.
Στο 36΄ ο Λιβάγια σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και «κρέμασε» τον Κατσικά, αλλά βρήκε στο μοναδικό… ανέγγιχτο δοκάρι, το αριστερό (!) και στην επαναφορά ο Πόνσε πέτυχε το 20ό φετινό γκολ του, ενώ στο 41΄ ο Οικονόμου διπλασίασε.
Πριν το 0-1, πάντως, μια έξοχη εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο στο 35ο λεπτό είχε στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα σε ένα απολαυστικό 45λεπτο, στις καθυστερήσεις του οποίου ακυρώθηκε κακώς γκολ του Μάνταλου.
Στο 53΄ ήταν η σειρά του Μπακασέτα να σκοράρει, με διαγώνιο σουτ από πάσα του Μάνταλου, ενώ στο 66΄ ο Βάντερσον στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα του Χουλτ, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Στα αξιοσημείωτα έως τη λήξη του αγώνα ήταν το πέμπτο δοκάρι (!), σε ένα απίθανο σουτ του Πίτι.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.