, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την απίστευτη υπόθεση “διακινητή” με ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σχετικά με την καταδίωξη, και την σύλληψη 58χρονου λαθροδιακινητή στο Δερβένι.
Ο 58χρονος μετέφερε με «μαϊμού» ασθενοφόρο 13 αλλοδαπούς.
Στο ύψος του Κόμβου Δερβενίου, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο εν λόγω όχημα που οδηγούσε ο 58χρονος, ο οποίος, προκειμένου να διαφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων του οχήματος με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευσή του.
Ακολούθησε καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Ευκαρπίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Στη σύλληψη 58χρονου άντρα που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράτυπης Μετανάστευσης του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Καβάλας.
Πρόκειται για ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, απείθεια και μη συμμόρφωση σε σήμα στάσης αστυνομικού.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (27-06-2019), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό χρώματος λευκού, το οποίο προσομοίαζε και έφερε διακριτικά ασθενοφόρου, ενώ διέθετε φάρο οχημάτων έκτακτης ανάγκης, να κινείται στην Εγνατία Οδό.  Στο ύψος του Κόμβου Δερβενίου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο εν λόγω όχημα που οδηγούσε ο 58χρονος, ο οποίος, προκειμένου να διαφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων του οχήματος με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευσή του.
Ακολούθησε καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Ευκαρπίας και συνελήφθη ο 58χρονος οδηγός του.
Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε στο φορτηγό, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δεκατριών (13) αλλοδαπών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.