, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος"

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή, από το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης και Κινηματογράφου του Δ.ΙΕΚ (Δημόσιο ΙΕΚ) Θέρμης, σήμερα Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής , υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ:
Ένας ηγέτης. Μία απόφαση. Μία καταστροφή. Η τραγωδία του Σοφοκλή παρουσιάζεται από το τμήμα υποκριτικής Θέρμης, σε μια μεταδραματική προσέγγιση, αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών και μελέτης πάνω στο κείμενο του. Η σύγκρουση ανάμεσα στους νόμους και στο εθιμικό δίκαιο, η αδιαλλαξία, η σιγή των πολιτών μπροστά στα τεκταινόμενα, καθιστά την τραγωδία αυτή επίκαιρη και ζωντανή. Η ομάδα βρίσκεται επί σκηνής ως χορός και η δράση εξελίσσεται μέσω των μονολόγων των δραματικών προσώπων με σκοπό ο θεατής να μάθει, να αισθανθεί και να προβληματιστεί. Ορισμένους χαρακτήρες του έργου τους υποδύονται περισσότεροι του ενός.
Συντελεστές:
Φιλική Συμμετοχή: Χριστίνα Ζαχαροπούλου Κ.Θ.Β.Ε
Παίζουν: Αντιγόνη: Γκιόκα Δήμητρα, Παναγιωτίδου Ντίνα. Ισμήνη: Τσούμαρη Γεωργία. Κρέοντας: Σπιταλιωράκη Σμαρώ, Κανταρτζόγλου Νίκος, Γκλεζάκης Βασίλης. Φύλακας: Γκιόκα Δήμητρα. Αίμονας: Ταστσόγλου Ελευθέριος Τειρεσίας: Κανταρτζόγλου Νίκος, Ευτυχία Φιριπή. Ευρυδίκη: Λαζαρίδου Ευγνωσία. Εξάγγελος: Γκλεζάκης Βασίλης. Γέροντες – Χορός: Όλη η ομάδα
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης και Κινηματογράφου του Δ.ΙΕΚ (Δημόσιο ΙΕΚ) Θέρμης.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.