, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η Βίκυ Μοσχολιού σε καθήκοντα… μοναχής

Είναι γνωστή η ακλόνητη πίστη που είχε στον θεό η αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι η καλλιτέχνιδα σεβόταν και τιμούσε τον αδελφό της γιαγιάς της, που ήταν μοναχός στην Ιερά Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους, με το όνομα Ησύχιος, ενώ και η ίδια ασκούσε καθήκοντα μοναχής.

Μάλιστα, σε επιστολή της που παρέδωσαν για την «Ορθόδοξη Αλήθεια» οι πατέρες της μονής αποκαλύπτεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «espresso», ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια, παρακαλούσε τον γέροντα θείο της να προσευχηθεί στην Παναγία για να τη βοηθήσει να φύγει από τη δουλειά της νύχτας, που τόσο την είχε κουράσει.

Η Βίκυ Μοσχολιού είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1972 σε δίσκο 45 στροφών, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, το τραγούδι της «Παναγιά μου Γρηγορούσα, Παναγιά Θαλασσινή μες στα μάτια σε κοιτούσα κάθε βράδυ και πρωί» ένα τραγούδι-προσευχή, προοίμιο της δικής της ιστορίας.

Στα 52 χρόνια της, κουρασμένη από την καλλιτεχνική της βιοπάλη, η ευαίσθητη καλλιτέχνιδα ζήτησε την πνευματική βοήθεια του αδελφού της γιαγιάς της, όπως αποκαλύπτει η χειρόγραφη επιστολή που του έστειλε. Σήμερα, η επιστολή βρίσκεται στα χέρια του μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, που τη ζήτησε από τον μακαριστό ηγούμενο της μονής Γεώργιο Καψάνη για να τη διαβάσει ως μνημόσυνο μετά την κοίμηση της αγαπημένης τραγουδίστριας, το 2005. Σε αυτήν η Μοσχολιού ζητεί από τον μοναχό να προσευχηθεί γι’ αυτήν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.