, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το viral τραγούδι για τη Μακεδονία: “Μην παραχαράσσετε την Ιστορία”

Το τραγούδι “Μην παραχαράσσετε την ιστορία” για τη Μακεδονία σαρώνει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες. Ένα τραγούδι που ακούγεται στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, σε εθνικές και σχολικές γιορτές, σε παρελάσεις και που το τελευταίο διάστημα έγινε ευρύτερα γνωστό.

Αποτελεί έμπνευση της Μαριγώς Μπούρη και μάλιστα κυκλοφορεί σε διαφορετικές version και κάνει τον γύρο των social media.

O «Ο ύμνος της Μακεδονίας» ακούγεται σε τρεις διαφορετικές επανεκτελέσεις, μία αυθεντική, μία beat, αυτή που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και μια χορωδιακή υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Θεμιστοκλή Κυπριώτη.

Μιλώντας στο neakriti.gr η δημιουργός και θεατρική συγγραφέας Μαριγώ Μπούρη αναφέρει ότι το τραγούδι γράφτηκε 30 χρόνια πριν για την Μακεδονία.

«Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κατά κάποιο τρόποι οι κόποι μου και οι αγώνες μου καθώς και οι αγώνες του γέροντα Καντιώτη καθώς και οι αγώνες τόσων και τόσων ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για τη Μακεδονία!!!», αναφέρει, διευκρινίζοντας «κι αυτό γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και κατά βάθος στο DNA όλων των Ελλήνων η αλήθεια και η ιστορία δεν παραχαράσσεται με κάποιες υπογραφές».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων – παρ’ ότι καταστρατηγήθηκε και παραμερίστηκε χωρίς να γίνει δημοψήφισμα – αλλά ιδιαιτέρως της ελληνικής νεολαίας και αυτό είναι το παρήγορο, βροντοφωνάζει και χορεύει σε όλους τους ρυθμούς “Μην παραχαράζετε την ιστορία η Μακεδονία είναι μία λάμπει από Ελλάδα και ορθοδοξία η Μακεδονία είναι ελληνική”», τονίζει η κ. Μπούρη.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Μπούρη αναφέρει ότι «το λάθος του σήμερα θα φανεί στην ιστορία του αύριο».

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.