, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η ΔΚΘ «Υψίπολις» υπενθυμίζει την πρότασή της για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων στο επίπεδο πολιτικών αρχηγών η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης «Υψίπολις» υπενθυμίζει την πρόταση της για  τη δημιουργία στην Θεσσαλονίκη «ενός ανεξαρτήτου επιστημονικού ιδρύματος με αντικείμενο την επιστημονική έρευνα επί των εγκληματικών πρακτικών της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας στον ελλαδικό και υπόλοιπο ευρωπαϊκό χώρο» (Βλ. Δελτίο Τύπου 12 Φεβρουαρίου 2019, Η ΔΚΘ «Υψίπολις στηρίζει το δίκαιο αίτημα των επανορθώσεων»).
Η συγκεκριμένη πρόταση διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Κοσμήτορα της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, επ΄ ευκαιρία της δημόσιας παρουσίασης στην Θεσσαλονίκη της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των Γερμανών ιστορικών Karl Heinz Roth και Hartmut Ruebner «Η οφειλή των επανορθώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Η εκδήλωση η οποία είχε λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο δημοτικό μέγαρο Θεσσαλονίκης τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Βουλής. Το ογκώδες βιβλίο, κάτι λιγότερο από τετρακόσιες (400) σελίδες, κυκλοφορεί διαδικτυακά από τις εκδόσεις της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης νομού Πιερίας «Ο τόπος μου» και μεταφράστηκε εθελοντικά από τα γερμανικά στα ελληνικά, από τον Όμηρο Ταχμαζίδη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.