, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Η ενίσχυση κλάδων και επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον Πολιτισμό μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας»

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Οι προτεραιότητες για την  ανάδειξη, την υποστήριξη και την προστασία του πολιτιστικού πλούτου στην Ευρώπη, παρουσιάστηκαν κατά την συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης δήλωσε πως «η ανακήρυξη του 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αποτελεί ιδανική ευκαιρία να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για τον πολιτισμό. Πόρους για την ανάδειξη των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων μας.  Η υποστήριξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας αποτελεί υποχρέωση απέναντι στην ιστορία και τον τόπο μας αλλά και παρακαταθήκη στα παιδιά και τους νέους μας».

Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επεσήμανε τις αναπτυξιακές διαστάσεις του Πολιτισμού σημειώνοντας πως «μέσα από την ενίσχυση των κλάδων και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον Πολιτισμό μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορούν σε σύμπραξη με τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία, αλλά και με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και τα ψηφιακά μέσα, να συνεισφέρουν καθοριστικά στην οικονομία μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.