, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η επένδυση που της στοίχισε 9 δισ. το 2018

Η Apple έχασε περισσότερα από 9 δισ. δολάρια φέτος από μία επένδυση, που πήγε στραβά: τη δική της μετοχή. Όπως και πολλές ακόμη μεγάλες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, η Apple χρησιμοποίησε αρκετά από τα κεφάλαια, που εξοικονόμησε από τις τεράστιες φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης Τραμπ για να επαναγοράσει ίδιες μετοχές.
Όπως συνέβη με κολοσσούς όπως η Wells Fargo, η Citigroup και η Applied Materlials, αγόρασε τη μετοχή της σε αρκετά υψηλή τιμή, για να τη δει στη συνέχεια να κατρακυλά. O δείκτης S&P 500, o πλέον αντιπροσωπευτικός των αμερικανικών μετοχών, έχει υποχωρήσει 15,2% από τα υψηλά του Σεπτεμβρίου, ενώ καταγράφει πτώση 7,7% συνολικά φέτος.
Οι εταιρείες του αμερικανικού δείκτη προχώρησαν στην επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 583,4 δισ. δολαρίων μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2018. Το ποσό που διατέθηκε ήταν 52,6% υψηλότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Η Apple ;ήταν από εκείνους που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δαπάνησε 62,9 δισ. δολάρια σε επαναγορές το πρώτο εννιάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στις αρχές.
Η αξία των μετοχών αυτών που αγόρασε έχει μειωθεί στα 53,8 δισ. δολάρια (σύμφωνα με το κλείσιμο της Τετάρτης).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.