, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η επιχειρηµατικότητα δεν έχει γένος»

Του Ευθ. Καρανάσιου*
Στηρίζω τις γυναίκες επιχειρηµατίες της Χαλκιδικής που έχουν ιδέες, όραµα εφευρετική σκέψη, που θέλουν να δηµιουργήσουν, να προσφέρουν και να εξελιχθούν. Μαζί θα ενισχύσουµε την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονοµίας.
Η επιχειρηµατική πρωτοβουλία και δραστηριότητα τίθεται στο επίκεντρο των προσπαθειών µου, καθώς η αύξηση της επιχειρηµατικότητας αποτελεί µονόδροµο για την ωρίµανση των οικονοµιών, δηλαδή αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, οικονοµική ανάπτυξη και κυρίως δηµιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Θεωρώ πώς η αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση µπορεί να προέλθει µόνο µέσα από τον κόσµο της εργασίας και της παραγωγής, της επιχειρηµατικότητας και των επενδύσεων.
Με στήριξη στη νέα και δυναµική επιχειρηµατικότητα  για δηµιουργία προϊόντων και υπηρεσιών  υψηλής εγχώριας προστιθέµενης αξίας µε µια σειρά από παρεµβάσεις,  θα βοηθήσουµε τους καινοτόµους νέους και νέες επιχειρηµατίες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να δηµιουργήσουν ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Ιδιαίτερη σηµασία δίνω στην πιο συστηµατική ανάδειξη του τουρισµού στην Χαλκιδική µας, σχεδιάζοντας κίνητρα όπως:
-Αύξηση του συντελεστή δόµησης για τις τουριστικές επιχειρήσεις
-Κατάργηση του φόρου διαµονής στα τουριστικά καταλύµατα και τη µείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
-Επιτάχυνση όλων των επενδυτικών σχεδίων σε τουριστικές µονάδες και την πραγµατοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων µε κινητοποίηση του ιδιωτικού τοµέα και συµµετοχή του στο κόστος.
Η επιχειρηµατικότητα είναι η µηχανή για την ανάπτυξη της οικονοµίας και της κοινωνίας.
 
*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής µε τη ΝΔ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.