, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η. Ζάχαρης: Δανιηλίδης και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλουν εργαζόμενους σε ομηρία για να είναι οι ίδιοι “έτσι, στα σίγουρα”

Λίγες ημέρες αφότου ο κ.Δανιηλίδης προσέφυγε κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία είχε κριθεί ότι 22 εργαζόμενοι με συμβάσεις στον Δήμο πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκήρυξε 24 νέες ίδιες προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση και ο Δήμος βρίσκονται στα πρόθυρα πολιτικής παράνοιας, καθώς εν γνώσει τους και για μικροπολιτικά πελατειακά οφέλη ταλαιπωρούν με ευέλικτες σχέσεις εργασίας ανθρώπους που έχουν ανάγκη από δουλειά, για θέσεις εργασίας που έχει ανάγκη η καθαριότητα.

Διότι αμέσως μετά τη λήξη του οκτάμηνου θα προσφύγουν στα δικαστήρια και οι νέοι συμβασιούχοι ζητώντας και αυτοί να κριθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως έχουν κερδίσει και οι προηγούμενοι.

Η παράταξή μας είναι σαφής και κατηγορηματική: Όλες οι θέσεις εργασίας στο Δήμο, πρέπει να παρέχουν εργασιακή ασφάλεια και οι προσλήψεις δεν πρέπει να είναι ορισμένου χρόνου!

Έτσι πρέπει να γίνει με τις ανάγκες του δήμου στην καθαριότητα!

Φτάνει πια η ντροπή με τους εκβιασμούς σε αδύναμους ανθρώπους!

Διότι όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής στον “Υμνο στην Ελευθερία”:

«Δεν ειν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλή».

Κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι όμηρος ούτε του κράτους, ούτε του δήμου, ούτε των δικαστηρίων.

Οι δουλειές στον Δήμο πρέπει να διασφαλίζουν εργασιακή ασφάλεια και αυτό θα κάνουμε!

Δεν μπορούμε να παραμένουμε αδιόρθωτοι, επιδεινώνοντας “έτσι, στα σίγουρα” τα προβλήματα που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε ως κράτος και ως κοινωνία. Διότι αν δικαιωθούν και οι “νέοι”, που είναι ακριβώς στο ίδιο καθεστώς με τους προηγούμενους, υπάρχουν λεφτά για όλες  τις θέσεις ή θα οδηγηθούμε σε αύξηση των δημοτικών τελών, δηλαδή θα πληρώσουν οι δημότες για να καλυφθεί η “απρονοησία”;

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.