, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το «METEORON» του Κωστή Γεωργίου

Ένα έργο του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου θα τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν σχετικής δωρεάς προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης από το “Κτήμα Γεροβασιλείου Α.Ε.”. Πρόκειται για το γλυπτό έργο τέχνης με τίτλο “METEORON”, το οποίο θα κοσμήσει τον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
“Παρά τις δυσκολίες των καιρών, υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που με την καλλιέργεια της ψυχής τους και της σκέψης τους στηρίζουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και ενδιαφέρονται για την αισθητική του δημόσιου χώρου. Ένας από αυτούς είναι κι ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, που έκανε δωρεά στον Δήμο Θεσσαλονίκης ένα γλυπτό μνημειακών διαστάσεων του Κωστή Γεωργίου και τον ευχαριστούμε πολύ”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Νέο τοπόσημο
“Η Θεσσαλονίκη αξίζει και δικαιούται νέα τοπόσημα, σημεία με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον που θα αποτυπώνουν τη σύγχρονη δημιουργία των ανθρώπων της, σημεία που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και θα γίνουν καλλιτεχνικά ερεθίσματα μέσα στην καθημερινότητα”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, κάνοντας λόγο για μια επιλογή εξωστρέφειας, αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και σύνδεσης με την αισθητική.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Κωστή Γεωργίου, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας διακεκριμένος καλλιτέχνης, Θεσσαλονικιός, με περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, με γλυπτά του να έχουν εγκατασταθεί σε δημόσιους χώρους στη Σαγκάη, στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα και αλλού και με έργα του να έχουν δημοπρατηθεί στα Bonhams και τα Sotheby’s του Λονδίνου.
Η γλυπτική σύνθεση θα αποτελείται από 12 μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας. Οι μορφές θα αναπτύσσονται και θα περιπλέκονται μεταξύ τους επί κατακορύφου άξονα, ενώ μεταξύ τους θα παρεμβάλλονται σωλήνες, που μαζί με τις μορφές θα συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα. Το έργο θα τοποθετηθεί πάνω σε μαρμάρινη βάση, σε σχέδιο του ίδιου του γλύπτη. Οι διαστάσεις του γλυπτού στην πλήρη ανάπτυξή του θα είναι 1.40×1.40 μέτρα (μήκος – πλάτος) και το τελικό του ύψος μαζί με τη βάση θα είναι περίπου 10-11 μέτρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.