, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει την ενέργεια των νοσταλγών του Ναζισμού»

φωτο αρχείου

Ανακοίνωση αναφορικά με την βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, που έγινε χθες το βράδυ από άγνωστους που έγραψαν επάνω του «Χρυσή Αυγή» εξέδωσε η Ισραηλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Χθες το βράδυ βεβηλώθηκε για άλλη μια φορά από άγνωστους το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Το μνημείο αυτό, που εγκαινιάστηκε το 1997 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, αφιερώθηκε από την Ελληνική Πολιτεία στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν βάναυσα από τους Ναζί.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή των νοσταλγών του Ναζισμού που λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Σε θέματα όπως η εξόντωση εκατομμυρίων ομοθρήσκων μας, οι λέξεις εφησυχασμός και ανοχή μας είναι άγνωστες. Ζητούμε από την Πολιτεία να δράσει άμεσα και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.