, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Κάτια Ζυγούλη εξομολογείται την επιλόχειο κατάθλιψη μετά από εγκυμοσύνη της

Η Κάτια Ζυγούλη είναι μία μοντέρνα, σύγχρονη Ελληνίδα μαμά και σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Glow”, μιλά για τις τέσσερις εγκυμοσύνες της, την επιλόχειο κατάθλιψη που πέρασε αλλά και πως είναι σαν μανούλα.

Μια οικογένεια, ένας σύζυγος και τέσσερα παιδιά. Ποιο είναι το κλειδί της εσωτερικής ισορροπίας την οποία εκπέμπεις;

Είμαι ευγνώμων για όσα έχω και αυτή η σκέψη μου δημιουργεί μια εσωτερική ισορροπία. Όταν έχεις ασφάλεια, υγεία και αγάπη στο σπίτι σου, νιώθεις πληρότητα και ηρεμία…. όλα τα υπόλοιπα είναι ανούσια παράπονα. Γκρίνια περασμένη στο DNA μας, από συνήθεια.

Πέρασες ποτέ από το στάδιο «θέλω να είμαι τέλεια στα πάντα, να ενεργώ με ακρίβεια όποτε και όπου με χρειάζονται»;

Εννοείται. Και εννοείται πως τις περισσότερες φορές απέτυχα. Τέλεια δεν μπορώ να είμαι, άσε που θα ήμουν και πολύ βαρετή. Μπορώ να κάνω το καλύτερό μου και να προσπαθώ για το παραπάνω.

Είσαι μία από τις ωραιότερες Ελληνίδες. Υπήρξες ποτέ δέσμια της άψογης εικόνας σου προς τα έξω;

Έχω υπάρξει, σε πολύ μικρότερη ηλικία. Στη δουλειά μου, οι απαιτήσεις ξεπερνούν την ανθρώπινη πραγματικότητα. Όμως, ομορφιά δεν είναι η τελειότητα. Είναι η ενέργεια, το χαμόγελο, η αγάπη που υπάρχει μέσα μας. Αυτό, τελικά, είναι που κρατάμε από τους ανθρώπους γύρω μας.

Η Κάτια είναι αυστηρή μαμά ή υπέρμαχος της απόλυτης ελευθερίας;

Αυστηρή εκεί που θεωρώ ότι χρειάζεται και υπέρμαχος του «πρέπει να ζήσουν και να μάθουν». Δεν είναι εφικτό να είσαι μόνο το ένα από τα δύο, χρειάζεται ισορροπία.

Πολλές γυναίκες ένιωσαν στη ζωή τους την επιλόχειο κατάθλιψη. Συνέβη σε κάποια από τις τέσσερις εγκυμοσύνες σου, και αν ναι, πώς το αντιμετώπισες;

Πέρασα απ’ όλα τα μονοπάτια. Όνειρό μου είναι να μπορέσω να δημιουργήσω μια «σχολή» προετοιμασίας, υποστήριξης και απενεχοποίησης των συναισθημάτων της μητέρας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.