, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η παλιά μονοκατοικία που έγινε το «in» μπαρ της Θεσσαλονίκης

Της Φιλίππα Βλαστού
Δυο αδέρφια μετέτρεψαν μια παλιά και εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στο πιο «in» μέρος της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον Μανώλη και τον Παναγιώτη Λαζίδη, οι οποίοι κάνοντας μια βόλτα είδαν μια κατοικία που βρισκόταν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 93. Οι δυο νέοι κατευθείαν οραματίστηκαν ότι εκεί θα ήθελαν να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο που είχαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους bar. Στη συνέχεια πέρασαν αρκετούς μήνες σκληρής δουλειάς, έως ότου το αποτέλεσμα να είναι «ένας χώρος ζεστός και φιλικός, με υψηλής αισθητικής διακόσμηση, έτοιμος να προσφέρει μοναδικές στιγμές διασκέδασης και απόλαυσης», εξήγησαν τα δυο αδέρφια και ιδιοκτήτες του U Bar Project σε συνέντευξη τους στην Karfitsa.

 

Πως προέκυψε η ονομασία του U Bar Project;
Στόχος μας να προσφέρουμε στον πελάτη τις καλύτερες υπηρεσίες. Για εμάς αυτό είναι το κυριότερο μέλημα μας. Οπότε του «U» είναι από την αγγλική λέξη «εσύ», καθώς όλα γυρίζουν γύρω από τον πελάτη μας και τις ανάγκες του.
Για αυτό δημιουργήσατε και τα φημισμένα ζωδιακά κοκτέιλ;
Ακριβώς! Ο κατάλογος αποτελείται από δώδεκα κοκτέιλ που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο. Το καθένα είναι ξεχωριστό και έχουν δημιουργηθεί με βάση τα ζωδιακά χαρακτηριστικά. Εκεί ο καθένας μας βρίσκει το μοναδικό του κοκτέιλ.
 
Το U Bar βρίσκεται στον Εύοσμο. Πως ερμηνεύετε το γεγονός ότι τα μαγαζιά της περιοχής είναι σχεδόν πάντα γεμάτα, εν μέσω κρίσης;
Στον Εύοσμο μένει αρκετός κόσμος, οπότε ίσως και τα μαγαζιά που υπάρχουν στην περιοχή για να τους εξυπηρετήσουν να είναι σχετικά λίγα. Θεωρούμε ότι είναι καλό να γίνουν περισσότερα μαγαζιά, γιατί οι κάτοικοι αγαπούν το μέρος τους και προτιμούν να πάνε σε ένα κατάστημα κοντά τους, παρά να κατέβουν στο κέντρο. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο Εύοσμος έχει αξιόλογες επιχειρήσεις.
Πλέον υπάρχουν πολλά cafe-bar. Ποια είναι τα συν και τα πλην;
Το καλό είναι ότι όσο περισσότερα υπάρχουν τόσο αυξάνουν τον πήχη μας για να γινόμαστε καλύτεροι και να έχει λόγους ο κόσμος για να μας προτιμήσει. Ψαχνόμαστε, διαβάζουμε και εξελισσόμαστε περισσότερο ως επιχειρηματίες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η Θεσσαλονίκη γενικά δεν χωράει τόσα πολλά σε αντιστοιχία με τον πληθυσμό και τους καταναλωτές που έχει. Θα λέγαμε ότι συγκριτικά με την ζήτηση η προσφορά είναι περισσότερη. Από εκεί και πέρα είναι πάντα στην επιλογή του πελάτη σε ποιο μαγαζί θα πάει.
Οπότε ο πελάτης τι είναι αυτό που ψάχνει;
Ανέκαθεν ο πελάτης ζητάει ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει. Συγκριτικά με πιο παλιά πλέον έχει περισσότερες απαιτήσεις, καθώς ψάχνει και ενημερώνεται συνεχώς και αρκετοί έχουν γνώσεις πάνω στον καφέ και τα ποτά. Πριν επισκεφθεί ένα κατάστημα θα μπει στο διαδίκτυο και στα social media, θα δει κριτικές, φωτογραφίες και μετά θα αποφασίσει.
 
Τι μπορείς να απολύσεις στο U Bar Project
Αυτό που κάνει το U BAR PROJECT ξεχωριστό είναι ο εναρμονισμένος συνδυασμός της υψηλής αισθητικής του χώρου, με την παροχή ανώτερης ποιότητας υπηρεσιών και τις μοναδικές μουσικές επιλογές, που σου αλλάζουν τη διάθεση ανάλογα με την ώρα της ημέρας.
Στο U BAR PROJECT όλα γυρίζουν γύρω από τον πελάτη. Μοναδικά spirits, επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, και exquisite signature cocktails που δημιουργούνται μέσα από μοναδικές εμπειρίες δεξιοτεχνίας και σε περιμένουν για άπειρες γευστικές στιγμές.
Στο νέο menu θα ανακαλύψεις εκλεκτά πιάτα και εξαιρετικές γαστριμαργικές προτάσεις, με την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ Σάκη Καλλιοντζή.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο η αισθητική του χώρου, τα signature cocktails και τα προσεγμένα πιάτα που συνθέτουν την ατμόσφαιρα ενός bar. Το U BAR PROJECT είναι και οι άνθρωποι που το επιλέγουν για να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές στιγμές και αναμνήσεις. Δηλαδή, εσύ!

INFO
Μεγάλου Αλεξάνδρου 93, Εύοσμος
231 077 6002 | fb U BAR PROJECT
instagram U BAR PROJECT

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.