, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πάει στις Βρυξέλλες

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε πράξη την εξαγγελία του και προχώρησε στη δημιουργία ευρωπαϊκού γραφείου της Περιφέρειας  στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης.
Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων των γραφείων  τόνισε ότι, «Περιφέρειες είναι αυτές που φέρνουν την Ευρώπη στην καθημερινότητα των πολιτών. Εμείς μετατρέπουμε τα απρόσωπα χρήματα της Ευρώπης σε μετρήσιμο έργο για τους πολίτες: έργο σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, στα σχολεία, στις υποδομές, στον πολιτισμό και τον τουρισμό, στην ποιότητα και την προστασία της ζωής, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην αγροτική οικονομία και στην επιχειρηματικότητα».
Χαρακτήρισε μάλιστα τη δημιουργία του ευρωπαϊκού γραφείου ως «απόλυτα συνειδητή, στρατηγική επιλογή, επειδή εδώ λαμβάνονται οι αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μας. Εδώ αποφασίζονται πολιτικές, όχι μεγάλες – θεωρητικές – μακρινές, σε εμάς, αλλά πολιτικές που καθορίζουν την ίδια την καθημερινότητά μας. Πολιτικές για την συνοχή, το περιβάλλον, το προσφυγικό, την ασφάλεια, την είσοδο στην ψηφιακή εποχή. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ για να διεκδικήσει και χρήματα και προγράμματα και δράσεις αλλά και πολιτικές», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.